• Соборність помислів і душ

    Соборність помислів і душ Соборність помислів і душ Соборність помислів і душ Соборність помислів і душ

    22 січня вся українська громадськість святкує важливе державне свято – День Соборності України. Цей день нагадує про те, що сила нашої держави в єдності.

    З нагоди Дня Соборності 20 січня у книгозбірні №3 відбулася година історичної пам’яті «Соборність помислів і душ». Учасниками заходу стали читачі − учні 8-Б класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №15 з учителем історії Аллою Павленко. Бібліотекарі розповіли школярам про поняття «соборності» та її розвиток на історичних етапах. Кожен з присутніх переконався: об’єднання українських земель має глибоке коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну українську державу. Саме підростаюче покоління повинно це знати і пам’ятати.

    Учасники заходу мали можливість детальніше ознайомитися з важливими процесами державотворення, переглянувши книжкову виставку «Соборність мовою фактів і документів», коментований огляд якої зробили бібліотекарі. На виставці була представлена література з історії становлення України та розміщені постери Українського інституту національної пам’яті. Користувачі переглянули тематичний відеоролик, що був виготовлений на замовлення МКІП та відео «Соборність. Як це було», здійснили віртуальну подорож історією «Воєдино на віки».

    Восьмикласники жваво відповідали на запитання інтегрованої гри-вікторини «День Соборності – символ єдності». Учасники заходу читали вірші про Україну. Працівники бібліотеки зауважили, що соборність для українців в сучасних реаліях є одним найважливіших завдань!

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше