• «Коронавірус» Віктора Євтушенка

    «Коронавірус» Віктора Євтушенка «Коронавірус» Віктора Євтушенка «Коронавірус» Віктора Євтушенка «Коронавірус» Віктора Євтушенка «Коронавірус» Віктора Євтушенка

    Пандемія коронавірусу, яка охопила світ у 2020 році, докорінно змінила наше життя. Змінилися погляди на життя, на дозвілля… У тому числі, ми стали менше зустрічатись…

    За цей час з’явилися нові книги, присвячені пандемії й усьому, що з нею пов’язано. Українські літератори також не оминули цю тему: Сергій Жадан, Катерина Калитко, Олександр Ірванець, Юрій Іздрик… Не залишились осторонь і наші земляки.

    Мабуть, кожен білоцерківець знає Віктора Євтушенка як поета-гумориста. Але так склалося у долі пана Віктора: творча праця зі словом у вільний час і благородна медична справа – робота фельдшером на станції екстреної медичної допомоги. Він разом зі своїми колегами став для багатьох (особливо в коронавірусні часи) «ангелом у білому халаті».

    «Коронавірус» – так називається книга Віктора Євтушенка, яка нещодавно вийшла з друку, а 14 липня відбулася її презентація у бібліотеці-філії №10.

    Читачка Ніна Левченко висловилася на адресу Віктора Євтушенка: «Людина дуже добра, ніколи не відмовить… завжди прийде на допомогу. Спасибі, що ви є».

    Альбіна Бачинська говорити без сліз не могла, настільки близько сприйняла описані в книзі події: «Прочитавши, замислюєшся над тим, чи правильно ти живеш, чи вірно вчиняєш…»

    Сам шановний гість сказав, що всі описані випадки, особливо у другому розділі, мали місце в реальному житті, тому писати було легко, бо пишеш правду.

    То про що ж книга? Про складні будні медиків, про те, що зараз людей «косить» не лише тілесна хвороба. Коронавірус людських душ – це найстрашніші прояви сьогодення, адже у будь-яких обставинах потрібно залишатись людьми.

    Читайте! Саме такі книги допомагають підвищити довіру до лікарів, медсестер, медпрацівників.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше