• Вечірка в ритмі танго і не тільки… Вечірка в ритмі танго і не тільки… Вечірка в ритмі танго і не тільки…

    1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку. Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, а їхній практичний життєвий досвід, невичерпна енергія та оптимізм – нерозривний місток, який з’єднує покоління.

    З нагоди відзначення Міжнародного дня людей похилого віку 3жовтня бібліотекарі філії №8 для читачів – членів клубу «Золота осінь» Академії пенсіонерів організували ретро-вечірку «В ритмі танго».

    На початку заходу завідуюча філією Світлана Хмільова привітала зі святом людей «золотого віку» та побажала їм від колективу книгозбірні всіляких гараздів, мати гарне та міцне здоров’я. А для того, щоб його підтримувати, дуже корисно танцювати, в будь-якому віці. Адже, танець – вічний рух. Танці іноді лікують душу краще, ніж слова. І, виявляється, в кожної людини є свій власний танець, який вона носить у своїй душі і серці.

    Нещодавні дослідження за участю 48 тисяч осіб підтвердили, що помірна танцювальна активність здатна знизити ризики розвитку судинних хвороб та ймовірність смерті від них. До того ж, саме танці показали кращі результати для здоров’я, аніж прогулянки. А ще танці знижують рівень стресу. А все завдяки ендорфінам, які виділяються під час танцю, надаючи відчуття спокою та щастя. Танці підіймають соціальну активність, допомагають краще працювати у команді, полегшують знайомства та збільшують рівень соціальних умінь, впливають на осанку, покращують координацію та баланс рухів. Заняття танцями можна використовувати замість рухової терапії.

    На підтвердження корисності танців перед присутніми виступили їхні колеги з різних клубів Академії з танцювальними номерами.

    Академісти із задоволенням прослухали розповідь про походження та історію танго, вальсу, фокстроту та ча-ча-ча, яка супроводжувалася відеопрезентацією.

    А на завершення вечірки танцювали всі охочі.

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше