• Серпень пахне медом

    Серпень пахне медом Серпень пахне медом Серпень пахне медом

    Свято Преображення Господнього одне із найулюбленіших свят українського народу. Цього дня у церквах святять яблука, груші, сливи, виноград, мед, тобто все, що дала добрим господарям рідна земля. За пишністю і багатством убранства спасівський кошик нічим не поступається великодньому.

    Традиційно, кожного року, після церковної відправи і освячення дарів садів, бібліотекарі філіалів №8 і 9 дарують книги та пригощають фруктами, печивом, цукерками військовослужбовців ЗСУ, які лікуються у Білоцерківському шпиталі. Цього року до благодійної акції бібліотекарів приєдналися пасічники: депутат обласної ради Максим Запаскін та пенсіонер з села Нова Пустоварівка Павло Карпенко, які передали захисникам смачний запашний мед. Якщо Максим Романович – молодий бджоляр, то Павло Григорович має величезний досвід (майже 60 років) догляду за бджолиними сім’ями. Розпочалася трудова діяльність дядька Павла у далекому 1947 році, коли десятирічним хлопчиком допомагав своєму дідусеві поратися на пасіці. «Мед на той час був на вагу золота і допоміг родині у голодний рік вижити», – згадує ветеран. Тому не дивно, що на схилі літ, згадуючи далеке напівголодне дитинство і юність, Павло Григорович дарує продукти бджільництва, які мають надзвичайну лікувальну властивість, добрим людям.

    Щиро вітаємо всіх і бджолярів зокрема, зі святом Преображення Господнього та з Днем пасічника. Бажаємо, щоб ще довгі роки, назбиравши з чистих полів, садів, лісів солодкого меду, ярого воску, сідали до своїх вуликів із приплодом божі комахи на славу Господу Богу і нашій рідній країні.

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше