• В РУКАХ, ЩО ВИРОСТИЛИ ХЛІБ, НЕ ЗАЛИШИЛИ І ЗЕРНИНИ...

    В РУКАХ, ЩО ВИРОСТИЛИ ХЛІБ, НЕ ЗАЛИШИЛИ І ЗЕРНИНИ... В РУКАХ, ЩО ВИРОСТИЛИ ХЛІБ, НЕ ЗАЛИШИЛИ І ЗЕРНИНИ...

     

     

    Інформація під час заходу до Дня пам’яті жертв Голодомору для читачів філії №1 – одинадцятикласників БСШ №1 (класовод Людмила Гирявець) подавалася мовою фактів-спогадів про страшні сторінки української історії 1932-1933рр.

    Бібліотекар Лариса Кузьмінська, знайомлячи дітей з літературою, наголосила, що ця трагедія забрала життя мільйонів наших земляків. В українських селах від голоду помирали і дорослі, і діти. Але найстрашнішим є те, що Голодомор був створений спеціально. Хіба можна уявити, що народ-хлібороб помирає від голоду? Хіба можна уявити, що людина збирала урожай, раділа, що зможе прогодувати свою родину, своїх дітей, а на наступний день влада забирала все, не лишаючи ані зернини, ані картоплини. Людей свідомо морили голодом. Це злочин проти людини. Це злочин проти народу. Це злочин проти усього людства.

    Щороку, в четверту суботу листопада, світ вшановує пам’ять жертв Голодомору. Цей день пам’яті – унікальна нагода для всіх: дітей, батьків, політиків, громадських активістів, замислитися над цією трагедією, над геноцидом українського народу і запалити свічку пам’яті в своєму вікні в суботу, в День пам’яті жертв Голодомору.

     

    Олена Крищенко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше