• Мудра людина із щирим серцем

    Мудра людина із щирим серцем Мудра людина із щирим серцем

    Твори Василя Сухомлинського – то щирі і мудрі уроки великого душею і талантом вчителя. Вони розкривають перед нами красу навколишнього світу й рідного слова. Навчають людяності й мудрості.

    Десятки, сотні оповідань та казок педагога, притч і невеликих нарисів, врешті-решт мають на меті лише одне – зробити маленьку дитину людяною

    35 років свого життя Василь Олександрович віддав школі. Він сам дуже любив дітей і діти любили його.

    До 100-річчя від дня народження Василя Сухомлинського, працівники бібліотеки-філії №4 підготували для дев’ятикласників БЗШ №17 літературну мандрівку «Мудра людина із щирим серцем».

    Учні занурилися у життя Василя Сухомлинського – мудрої людини зі щирим серцем, переглянули відеоролик за творами автора «Сьома дочка» та «Який слід повинна залишити людина на землі?», а також документальні кадри з життя педагога. Хоч його оповідання і маленькі, але в них багато повчального: мудрості, добра, чуйності, справедливості, високих почуттів любові до рідної природи, Батьківщини. Дев’ятикласники не лише уважно слухали оповідання, а й брали активну участь у їх обговоренні. Найбільше дітям сподобалися мудрі вислови письменника, написані для дітей. Класний керівник 9-А класу Олена Трушківська висловила подяку працівникам бібліотеки за дуже корисний для дітей виховний захід.

    Будемо сподіватися, що після цієї подорожі, чарівна мудрість книжок В.О. Сухомлинського підкаже правильну поведінку в тій чи іншій ситуації, навчить бути хоробрими і наполегливими, доброзичливими і вихованими, відвертими та чуйними до інших. Навчить бути Справжньою Людиною.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше