• Слава незламним!

    Слава незламним! Слава незламним! Слава незламним!

     

    До Дня захисника України у Центральній бібліотеці була проведена зустріч учнів другого курсу ДПТНЗ «Професійний ліцей» із підполковником запасу, заступником командира 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців з вересня 2014 по травень 2018 року Олександром Самарським та волонтерами Костянтином Климчуком і Тетяною Виговською.

    Олександр Олександрович розповів, що в зону АТО він потрапив у травні 2014 року, а бійців висадили під Маріуполь ще раніше − у квітні. У зоні бойових дій бригада пройшла серйозний бойовий шлях: захищала Маріуполь, Волноваху і Донецький аеропорт, брала участь у боях на українсько-російському кордоні, визволяла добробати з оточення під Іловайськом, стояла на околицях самого Донецька, тримала оборону в районі Авдіївки та смт. Верхньоторецького, утримувала висоти − шахту Бутівка і Промзону, з яких бійці контролювали Ясинуватську розв’язку і Донецький аеропорт. Сьогодні «чорні запорожці» захищають Україну на Світлодарській дузі. Пан Олександр повідомив, що «сєпари» стали називати бригаду чорною ще в Маріуполі: вважали, що це спецназ, бо були вражені добре прорахованою тактикою бою, професіоналізмом офіцерів і безстрашністю бійців.

    Розповідь підполковника зацікавила ліцеїстів, спочатку вони уважно слухали, а потім почали запитувати, юнаків цікавило все: бойове оснащення, хоробрість молодих солдат, фронтова романтика, відпочинок бійців перед боєм, відношення місцевих до наших вояків. Відповідь на останнє запитання вразила всіх. Офіцер сказав, що у Авдіївці люди написали петицію до Президента України з проханням залишити у них 72 бригаду назавжди, щоб більше не дошкуляли сєпаратисти і був мир. А ще додав, що люди, які пережили жахіття війни, стали українськими патріотами і своє подальше життя бачать тільки в Україні.

    Цікавою була розповідь громадського діяча, журналіста Костянтина Климчука про поїздки на Донбас і волонтерську допомогу нашим воякам. Виступ Костянтина супроводжувався демонстрацією відеофільму.

    Влада Павленко, заступник директора Професійного ліцею з виховної роботиповідомила, що учні і викладачі закладу збирають гроші, продукти, ліки і відправляють їх бійцям на Донбас.

    Насамкінець бойовий офіцер Олександр Самарський побажав майбутнім захисникам гарно вчитися, бути професіоналами у своїй справі, любити Україну і ніколи не знати війни.

    Людмила Чупак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше