• ПРАВОВА ОСВІТА НАСЕЛЕННЯ

    ПРАВОВА ОСВІТА НАСЕЛЕННЯ ПРАВОВА ОСВІТА НАСЕЛЕННЯ

    10 травня в приміщенні бібліотеки-філіалу № 8 юрист БМГО «Правова єдність» Марина Лисич провела черговий семінар для активістів клубу «Золота осінь» Академії пенсіонерів «Право громадян на звернення як засіб захисту прав».

    Даний освітній захід відбувся в рамках проекту «Посилення правової спроможності громад Білоцерківщини шляхом підготовки правових консультантів для вирішення системних проблем», що виконується в рамках Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

    Звернення громадян до органів держави з питань забезпечення законності є їх конституційним правом. Воно закріплюється у ст. 40 Конституції України, яка наголошує, що усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів, що зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

    Під час семінару його учасники обговорили способи захисту цивільних прав, механізми реалізації права на звернення, види звернень, обов’язкові вимоги до оформлення письмового звернення, типові помилки при написанні звернення, строки розгляду звернень тощо.

    Крім цього, учасниками семінару була піднята вкрай важлива тема «Виконання судових рішень». Під час її обговорення юрист відповіла на запитання учасників щодо порядку виконання судових рішень (у тому числі і тих, виконання яких гарантується державою), проблем, з якими стикаються громадяни під час виконання судових рішень, яким чином їх вирішувати та уникати їх виникнення.

    Особливо жваво учасники заходу обговорювали питання виконання судових рішень стосовно чорнобильських виплат та доплат до пенсії дітям війни.

    В цілому під час заходу присутні мали можливість задати питання, отримати кваліфіковані пояснення з найбільш актуальних питань. Учасники

    семінару визнали доцільність подальшого проведення подібних зустрічей та надали пропозиції питань для обговорення під час наступних заходів.

    Матеріал підготувала Марина Лисич, юрист БМГО «Правова єдність».



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше