• Знак біди: слідами Чорнобильської трагедії

    Знак біди: слідами Чорнобильської трагедії

    26 квітня до читальної зали бібліотеки-філії №4 на годину роздумів «Знак біди: слідами Чорнобильської трагедії» завітали восьмикласники БНВК ЗОШ №13 разом із шкільним бібліотекарем Іриною Співак аби згадати та вшанувати сумну річницю аварії на Чорнобильській АЕС – найбільшу техногенно-екологічну катастрофу сучасності.

    Завідуюча філіалом Світлана Линник розповіла школярам про причини та наслідки страшної трагедії, яка вплинула на життя цілих поколінь та залишила по собі чимало слідів, які нагадуватимуть про неї ще протягом багатьох років.

    Людству відомі прізвища всіх героїв-пожежників, які першими стали до бою з непокірним реактором. Серед них і прізвище Володимира Правика.

    Бібліотекар БНВК ЗОШ №13 Ірина Співак ознайомила дітей з книгою Галини Ковтун «Я писатиму тобі щодня…», у якій вміщені листи, які Володимир писав своїй коханій дружині, будучи вже смертельно хворим.

    Працівники книгозбірні запропонували присутнім переглянути фільм «Чорнобиль: минуле і сьогодні...». Документальна драма розповідає історії людей, чиї життя «розщепила на атоми» аварія, людей, які втратили все – коханих, дітей, дах над головою, здоров’я і віру в майбутнє, але знайшли в собі сили боротися і жити далі. До болю вразила учнів картина зруйнованих будинків: провалені покрівлі, вибиті вікна, розкрадене мародерами майно.

    Діти з цікавістю обговорювали побачене: життя людей, які попри всі заборони, мешкають у зоні відчуження, унікальну екосистему, яка виникла після катастрофи.

    Чорнобильська біда надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров’ям і життям. Нехай пам’ять про ті жахливі події вчить нас любити нашу Землю, природу, мир та людське життя.

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше