• І на тім рушникові…

    І на тім рушникові… І на тім рушникові… І на тім рушникові… І на тім рушникові…

    Члени клубу "Водограй”, що працює у центральній бібліотеці, на своє останнє засідання прийшли у вишиванках. У книгозбірні відбулося свято українського рушника і вишитої сорочки.

    Ведучі заходу Людмила Кубрак та Галина Надводнюк розповіли про історію вишивки, зазначивши, що від сивої давнини і до наших днів, у радості і в горі рушник і пісня супроводжували українців усе життя, раніше у нашому краї не було жодної хати без вишитих рушників і сорочки-вишиванки – оберегів роду, які вишивалися в молитві. А в кожній хаті що не жінка, то майстриня.

    "Водограєвці” прикрасили літературну вітальню бібліотеки своїми виробами: скатертинами, серветками, рушниками, вишиванками, картинами, вишитими хрестиком, гладдю, стрічками, бісером. Були і родинні рушники, які вишивали ще наші бабусі, прабабусі, яким літ та й літ.

    Ганна Добровольська прочитала хвилюючі авторські вірші: "Мамина сорочка” та "Мамина скриня”.

    Українська пісня, яка лунала з вуст "водограєвців”, перепліталася з розповіддю ведучих про вишиті символи України, традиційні кольори і орнаменти.

    Учасники заходу із задоволенням переглянули відеофільм "Код мого роду”, підготовлений провідним бібліографом ЦБ Тетяною Качановою.

    Галина Надводнюк.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше