• Мати-Україна виткала рушник

    Мати-Україна виткала рушник Мати-Україна виткала рушник Мати-Україна виткала рушник

    Український рушник… з вишитими квітами, зірками, птахами… Від сивої давнини і до наших днів, у радості і горі він був і є невід'ємною часткою нашого життя і побуту.

    15 листопада у центральній бібліотеці була проведена арт-година "Рушник, що вміє промовляти” для членів клубу "Водограй”.

    Ведучі заходу Галина Надводнюк та Людмила Кубран розповіли про те, що наш український рушник пройшов крізь віки і нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей та до всіх, хто не черствіє душею.

    Хліб і рушник – одвічні людські символи, а хліб-сіль на вишитому рушникові – то висока ознака гостинності українського народу.

    Членкині клубу прикрасили стіл вишитими рушниками, на яких красувався запашний коровай. А ще вітальню прикрашала чудова виставка-вернісаж рушників, які вишивали водограєвці, а також були тут рушники вишиті їхніми матусями, бабусями. Одному рушникові вже 100 років.

    Видатні поети Андрій Малишко, Ліна Костенко,Леонід Горлач, Борис Олійник, Дмитро Павличко оспівали український рушник у своїх віршах, які

    великою любов'ю прочитали Людмила Свіщова, Тамара Баталова, Єфросинія Король.

    Гості заходу, а це учасники аматорського ансамблю "Ровесник” (керівник Н.З.Вдовиченко), подарували присутнім віночок пісень про рушник та кохання.

    Із задоволенням водограєвці переглянули відеоролик "Рушники”, в якому йшлося про значення рушника − оберега нашого народу.

    Тетяна Кириленко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше