• Світ краси і фантазії

    Світ краси і фантазії

    Похмурої осінньої днини літературна вітальня центральної бібліотеки розквітла яскравими барвами. Це членкині клубу "Вікторія” влаштували виставку вишивок. Сорочки, серветки, рушники, ікони, картини, вишиті хрестиком, гладдю, бісером вбирали очі, вражали філігранністю виконання і довершеністю візерунків.

    Майстрині Ніна Скоробагатько, Марія Олійник, Ніна Мамотюк розповіли про своїх бабусь і матусь, які прищепили їм любов до вишивання, навчили вибирати візерунки, підбирати кольори, мережити рушники, покривала, серветки і вишиванки.

    Особливо вразив портрет Тараса Шевченка, вишитий Нелею Лавренюк у 2014 році, коли її син Руслан воював на Донбасі. В той час майстриня не могла вишивати квіти, які так любить, а щодня розшивала Кобзаря,сподіваючись на щасливе повернення сина з війни. Так, слава Богу, і сталося, Руслан живий повернувся додому.

    Бібліотекарі продемонстрували присутнім відеосюжети про історію вишивки в Україні, вироби українських вишивальниць, роль вишиванок у житті знаменитих українців, зокрема Тараса Шевченка та Івана Франка.

    Голова клубу "Вікторія” Ніна Скоробагатько подарувала бібліотеці рушник, вишитий її мамою Єфросинією Платонівною і обрамила ним ікону, власноруч виготовлену і подаровану книгозбірні Іваном Чайкою.

     

    Людмила Чупак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше