• Страшні слова, коли вони мовчать..

    Страшні слова, коли вони мовчать.. Страшні слова, коли вони мовчать.. Страшні слова, коли вони мовчать.. Страшні слова, коли вони мовчать.. Страшні слова, коли вони мовчать..

    19 березня відома українська письменниця Ліна Костенко відсвяткувала свій день народження. Їй виповнилося 88 років. Авторка понад 15-ти поетичних збірок Ліна Костенко за історичний роман у віршах "Маруся Чурай” була удостоєна Державної премії ім. Т.Г. Шевченка.

    Для багатьох українців Ліна Василівна – беззаперечний моральний авторитет, адже за свій вік не заплямувала себе підлими компромісами з жодною владою, завжди вболівала за долю народу і природи, писала про людей і для людей. І сьогодні її твори актуальні та пронизливі, зрозумілі та близькі кожному, хто їх читає.

    Ось уже 8-й рік у центральній бібліотеці проходить міський поетичний конкурс читців творів великої поетеси. Цьогоріч у ньому взяли участь 27 юних читачів бібліотек міста, старшокласників та студентів, які натхненно декламували вірші геніальної письменниці.

    Компетентне журі під головуванням актора Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. ПанасаСаксаганського Олександра Шевчука одностайно визнало володарем гран-прі студентку медичного коледжу Катерину Овдієнко, яка блискуче прочитала уривок з роману у віршах "Маруся Чурай”.

    Перше місце вибороли: студентка ТЕК БНАУ Юлія Стеценко та учні БНВО "Перша Білоцерківська гімназія" і БЗШ №18Анастасія Василюк і Михайло Міняйло.

    Друге − заслужено посіли: Анна Троцько (БНВО "Ліцей − Мала академія наук”),Дар’я Данилко (БНВК ЗОШ №13) і Юлія Сергієнко (БЗШ села Шкарівка).

    Третє місце розділили: Альона Кубашевська (БЗШ №7), Марія Малютіна (БЗШ №21), Уляна Коломієць (ЦТДЮ "Соняшник”), Дар’я Семенова (БСШ №1) та колектив учнів БЗШ №6 Анна Хоменко, Поліна Рой і Вікторія Кириченко за літературно-музичну композицію "І знову про кохання”.

    Члени журі також відмітили гарні виступи Максима Кваші (БЗШ №5) та Анни Панько (ЦТДЮ "Соняшник”).

    Усі переможці отримали дипломи та подарунки від спонсорів: міської централізованої бібліотечної системи, міськрайонного об’єднання ВУТ "Просвіта” ім. Т.Г. Шевченка, редактора видавництва "Час змін. Інформ Тетяни Виговської та підприємця Наталії Задорожної.

    Організатори конкурсу привітали з перемогою Анастасію Василюк, яка зайняла І місце на Всеукраїнському конкурсі читців творів Тараса Шевченка.

    Людмила Чупак.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше