• Шевченко понад часом

    Шевченко понад часом Шевченко понад часом Шевченко понад часом Шевченко понад часом Шевченко понад часом

    Щовесни, коли тануть сніги і матінка-земля рясно вкривається ніжними первоцвітами, ми вшановуємо пам'ять генія і пророка українського народу Тараса Шевченка. Тому березень в Україні часто називають Шевченковим.

    Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і завжди приходить новим, неповторним. Як весна оновлює природу, так і поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ і свою Вітчизну. Ми називаємо його апостолом правди і свободи, нескореним борцем за волю України. Тарасове полум'яне слово, сповнене болю за Батьківщину, за її долю, стало на всі часи надійним щитом нашого народу перед загарбниками. Зважаючи на доленосні і бурхливі події в Україні, переконуємось, що Шевченко живе посеред нас, додає сміливості і впевненості у боротьбі з нашими ворогами. Він сьогодні, як ніколи, органічно злився зі своїм великим нескореним народом. Цим і пояснюється те щире захоплення, яке викликає геніальна поезія Тараса Шевченка серед юного покоління українців.

    Тому щороку у центральній бібліотеці, вже 29-й рік поспіль, проходить міський поетичний конкурс читців-декламаторів "Кобзарева зоря”. Цьогоріч у конкурсі, який проводить міська ЦБС спільно з міськрайонним об’єднанням ВУТ "Просвіта” взяли участь понад 30 учнів 10-11 класів та студентів, бажаючих продемонструвати свою художню майстерність.

    Меценатами конкурсу виступили: міськрайонне об’єднання ВУТ "Просвіта” ім. Тараса Шевченка, відділ культури і туризму Білоцерківської міської ради, видавництво "Час Змін Інформ”, міський осередок міжнародної організації "Жіноча громада”, депутат міської ради Олена Шевченко, приватний підприємець Наталія Задорожна.

    За традицією конкурс відкрила вихованка дитячого будинку "Малятко” трирічна Настуня, яка безпосереднім і зворушливим виконанням Кобзаревих віршів до сліз розчулила журі і всіх присутніх. Маленькі сироти з "Малятка” щиро вірять в те, що їхні виступи в бібліотеці допоможуть знайти маму і тата, що не раз вже траплялося.

    Конкурс продемонстрував глибоке розуміння генія Кобзаря молодими українцями. Звучала громадянська та інтимна лірика, музично-поетичні композиції, які показали багатогранність поезії Шевченка,актуальність його творчості і сьогодні.

    Гран-прі журі одностайно присудило надзвичайно талановитому студенту Київського національного університету ім. Т.Шевченка Володимиру Дзядевичу, який блискуче прочитав вірш "Чи то доля, чи неволя”.

    Серед старшокласників перше місце посів учень БЗШ №18 Михайло Міняйло.

    Друге місце розділили: Олександра Кудлай (БНВО "Ліцей − МАН”), Вікторія Люлька (БСШ №9) і Анастасія Василюк (БНВО "Перша Білоцерківська гімназія”).

    Третє місце виборов Юрій Бортнік (БНВО "Перша Білоцерківська гімназія”).

    Серед студентів перше місце здобула Ірина Кониш (гуманітарно-педагогічний коледж), друге – Юлія Стеценко (ТЕК БНАУ), третє – студенти гуманітарно-педагогічного коледжу Дарина Шемчик, Карина Гайне та Анастасія Ляшенко.

    Усі переможці були нагороджені дипломами, отримали чудові книги, цінні подарунки, солодощі та запрошення на театральні вистави.

    Голова журі Костянтин Климчук подякував усім учасникам за любов до Тарасового слова, яке пробудило у нас національну гідність. Його світле ім'я, полум'яне слово допомагають нам долати труднощі на шляху розбудови справжньої, незалежної, багатої, сильної і гордої держави України.

    Тарас Шевченко – явище велике і вічне, невичерпне і нескінченне. Він росте і розвивається в часі, в історії, і нам ще йти і йти до його осягнення. Шевченко – завжди попереду. Він для нас, як сказала Ліна Костено "… і совість і закон”.

     

    Любов Вилегжаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше