• Година духовності з Миколою Гопайничем

    Година духовності з Миколою Гопайничем

    Великий Піст, безумовно, є самим світлим часом в православному календарі. Під час Великого Посту відбувається просвітлення і очищення тіла і душі. Духовне очищення здійснюється за допомогою молитов, сповідей, звершення добрих справ. Тілесне ж очищення досягається за допомогою вживання пісної їжі.

    Година духовності «Духовне очищення та здорове харчування» відбулася в бібліотеці-філіал №6 для користувачів книгозбірні та членів громадської організації «Біла Церква Разом» (голова Микола Бабенко, куратор Вікторія Кулак).

    На зустріч був запрошений благочинний Білоцерківського району УПЦ Київського патріархату протоієрей Микола Гопайнич. Отець Миколай розповів присутнім про Великодній Піст, сенс якого в духовному очищенні і підготовці до християнського свята Пасхи та Воскресіння Христа. Він зауважив, що саме під час посту з’являється можливість зробити значний крок у напрямку до Істини і духовного подвижництва. Піст, як і кожна по-справжньому корисна справа, має різнобічні позитивні наслідки: правильне дотримування посту наближає людину до Бога, очищає від скверни не тільки душу, а й оздоровлює тіло. Тож варто наважитись і зробити цей крок.

    Отець Микола відповів на запитання, які хвилювали присутніх. «У пості і молитві, спонукаючи себе до творення справ милосердя, людина прагне віддалитися від гріха та наблизитись до Бога»,– такими словами священика, завершилась зустріч.

    Дві години спілкування справили на учасників заходу не абияке враження. Ще довго в читальній залі тривала задушевна розмова за філіжанкою чаю та солодощами, якими пригостив учасників заходу голова ГО «Біла Церква Разом» Микола Бабенко. Присутні усвідомили, що піст – це не дієта і не спосіб розвантажити організм, а насамперед – це духовне очищення.

     

     

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше