• Усі часи спресовані в мені

    Усі часи спресовані в мені Усі часи спресовані в мені Усі часи спресовані в мені

    Володимир Опанасович Іванців – поет, сатирик, перекладач, дослідник, літературознавець, критик, краєзнавець, редактор, упорядник, видавець, громадський діяч і великий друг бібліотек. В його творчості знайшла своє відображення історія України, Київщини, рідної Білої Церкви. «Усі часи спресовані в мені», – наголосив письменник на зустрічі з одинадцятикласниками БЗШ №6. А це важкі довоєнні, ще важчі післявоєнні, часи відлиги і застою, перебудови і омріяної незалежності, за яку Володимир Опанасович боровся, не шкодуючи сил, здоров’я і часу.
    З надзвичайною ліричністю та ніжністю прозвучали вірші поета зі збірки  «Поглянь на себе у своїй сльозі» у виконанні Світлани Могорит і Жанни Харченко.
    Крім того, Володимир Опанасович презентував присутнім свою нову збірку сатиричних творів «Химині кури». Розвеселила школярів внучка поета-сатирика Діана, майстерно переповівши реферат з природознавства «Мурахи», який її дідусь талановито заримував. Білоцерківські  маразмульки, кусючі, як мухи в спасівку, прозвучали із вуст автора звинуваченням деяким державним і громадським діячам у казнокрадстві, зраді інтересам української громади. Доповнив розповідь Володимира Іванціва про їх співпрацю на заводі сільськогосподарського машинобудування, а також у товаристві «Просвіта» побратим Володимир Бондар, який зачитав присутнім байки пороссянські.

    Катерина Волинець.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше