• І вислів став крилатим...

    І вислів став крилатим... І вислів став крилатим...


    Хто такий Зевс-громовержець? Де ростуть яблука Гесперид? Що таке донкіхотство? Як можна гнути кирпу і заблудитися між трьох сосен? Коли душа у п’яти входить? Відповіді на ці й багато інших запитань дають сотні крилатих висловів, що прийшли в українську мову з далеких берегів чужих країн із сивої давнини історії.

    Вислови, що походять з латинської та давньогрецької мов є переконливим доказом засвоєння українською мовою надбань культури попередніх епох.

    Гарною формою роботи в практиці книгозбірні №3 є колесо історії. 17 жовтня бібліотекарі запропонували своїм користувачам взяти участь у такому заході під назвою «І вислів став крилатим».

    Знайомство з крилатими висловами та їх історією виявилося напрочуд цікавим. Поважна громада з великим захопленням слухала історію виникнення крилатих слів, які допомагають краще уявити будь-яку подію. Присутні дізналися про їх походження, сучасне значення, про те, як і коли їх слід вживати.

    А ще бібліотекарі представили читачам чудову викладку літератури та часопис «Маловідома історія: далеке і близьке». Освічена й культурна людина має добре володіти рідною мовою, долучаючись до історичних джерел світу крилатих слів.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше