• Бісерне сяйво у поєднанні з поетичним словом

    Бісерне сяйво у поєднанні з поетичним словом Бісерне сяйво у поєднанні з поетичним словом Бісерне сяйво у поєднанні з поетичним словом Бісерне сяйво у поєднанні з поетичним словом

     

    Справжньою візитною карткою українського народного мистецтва є вишивка. Це один з давніх, улюблених і найбільш поширених видів народної творчості. Нині, улюбленим заняттям українських жінок стало вишивання бісером.

    В бібліотеці-філії №6 відбулося відкриття виставки «Бісерне сяйво», на якій представлені роботи користувачів книгозбірні: Вікторії Царенко, Наталії Бурківської, Ніни Побережець.

    Помилуватись яскравими виробами прийшли члени клубу «Фітовітальня». А милуватися таки й справді є чим! Адже, в творчому доробку майстринь вишивкабісером різної тематики – від релігійних образів до патріотичних символів. Серед композицій можна зустріти квіткові зображення, натюрморти, пейзажі, ікони, тварини, казкові герої.

    Вікторія Царенко – надзвичайно творча людина, захоплюється різними видами декоративно-ужиткового мистецтва. Вишивати бісером почала три роки тому. А поштовхом стала виставка, розгорнута в бібліотеці. Свої творчі доробки тоді представляла Ніни Побережець. Серед вишивок гладдю та хрестиком, були представлені і вироби з бісеру. На сьогоднішній виставці пані Ніна представила свої нові роботи.

    Наталія Бурківська – новачок у бісерному вишиванні, але за два роки копіткої праці, має в своєму доробку більше 20 робіт. Захоплюється вишивкою і дочка пані Наталії – Іринка.

    Своє натхнення майстрині черпають в красі, яка їх оточує, отримуючи він рукоділля надзвичайне задоволення. Їхні творчі роботи є справжніми шедеврами, які вражають своєю вишуканістю, колоритністю і досконалістю.

    Доповненням до виставки стала презентація книги Тетяни Строкач «Осіння музика душі», яка вийшла у видавництві «Час Змін». У презентації взяв участь Костянтин Климчук. Саме завдячуючи пану Костянтину книга побачила світ. Вірші із збірки читала авторка та завідуюча бібліотекою Надія Гаврилова. Разом із поетичним словом присутні пройшли вкритими осіннім листям стежками, кружляли у віхолі зими, зустрілися з весною та зігрілися сонячним промінням літа. Пані Тетяна поділилася своєю добротою до ближніх, оптимізмом і вірою у щасливе майбутнє України. А завдячуючи виставці вишивок народилися нові поетичні рядки, присвячені роботі Ірини Бурківської:

    Жінка в червоному в небо багряне,

    З сумом вдивляється знов.

    Там всі надії на вічне кохання

    Згасли безслідно немов…

    «Сьогодні ми демонструємо нашим читачам та всім поціновувачам поетичного слова і мистецтва можливість творчого відпочинку та духовного збагачення. Адже, сучасна бібліотека – це не тільки книга і комп’ютер, а й майданчик для спілкування, обміну творчими ідеями та можливістю для самовираження», – зауважила завідувачка філією Надія Гаврилова.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше