• Творчість як молитва душі

    Творчість як молитва душі Творчість як молитва душі

    Справжньою візитною карткою українського народного мистецтва є вишивка. Це один з давніх, улюблених і найбільш поширених видів народної творчості. А особлива тема – вишивка ікон.

    Цими весняними днями, напередодні великого християнського свята Великодня, в бібліотеці-філії №5 відкрилася виставка ікон ручної роботи "Творчість як молитва душі», де представлені роботи читачів бібліотеки, а також учасників студії інтегрованого навчання і духовного та творчого розвитку особистості СПМШ №16 під керівництвом А.В. Дудки та студентів Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти педагогічних працівників.

    Роботи виконані в різних техніках: вишиті бісером та хрестиком, писані маслом, ліплені з гіпсу, зроблені в техніці пейп-арт. Завідуюча бібліотекою СПМШ №16 О.П. Клуббе ознайомила присутніх з традиціями писання картин релігійної тематики, з історією створення світових шедеврів. А.М. Дудка разом із вихованцями студії представили свої роботи і розповіли про святих, зображених на іконах.

    Мистецтво монастирської вишивки одне з визначних явищ національної культури. Дуже добре, що цю традицію продовжують сучасні майстри декоративно-ужиткового мистецтва. Усі присутні на відкритті виставки мали змогу в цьому переконатись.

    Людмила Козєл.

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше