• Стежинами рідного краю

    Стежинами рідного краю Стежинами рідного краю

     

    "Якщо ти любиш рідний край, йому душа пісень співає”, − такими ліричними рядками з поезії Лесі Вознюк розпочався туристичний калейдоскоп "Мальовничі місця Київщини”, який 15 лютого провели працівники Центральної міської бібліотеки.

    Захід проходив у формі віртуальної мандрівки і був присвячений 85-річчю Київської області.

    Тож, ми, члени клубу "Водограй” на якийсь час уявили себе екскурсантами і з великим задоволенням здійснили захоплюючу подорож стежинами рідного краю. Почувши багато цікавого про Київщину туристичну, переконавшись, як багато неймовірно красивого знаходиться зовсім поруч. Присутні були зачаровані неповторними українськими пейзажами, що демонструвалися на екрані у супроводі ліричних мелодій.

    Про чудодійні місця своєї малої батьківщини, Богуслава, розповіла Ніна Сорокун, а Нінель Авраменко, в свою чергу, відкрила багато чарівних куточків рідної серцю Яготинщини. Враженнями від цікавої екскурсії Обухівським районом поділилася Наталка Семененко. Особливо зворушливою була розповідь про відвідини музею-садиби Андрія Малишка, якого виплекала, викохала і дала крила талантові древня обухівська земля.

    Розчулені, ми тихенько підспівували "про рушник вишиваний” і стежину, яка у кожного "одним одна біля воріт”. Яка ж мандрівка без пісні! Захотілося прямо зараз побувати на батьківщині відомого поета, тим паче, що дізналися від бібліотекарів, що у цьому році йому виповниться 105 років від дня народження.

    Проте, якою б цікавою не була подорож, вона завжди закінчується поверненням додому. Тож, наостанок усі разом ми жваво обговорили інформацію про рідну Білу Церкву, як одну з переможниць акції "7 чудес України: історичні міста та містечка” та вкотре помилувалися незабутніми куточками нашого міста.

    Емоційного забарвлення заходу додали вірші українських поетів у виконанні Маргарити Зубкової, Тетяни Качанової та "водограївців” Валентини Котенко і Лариси Ястребової , а також книжкова виставка-інсталяція.

    Цікавою, як завжди, була підготовлена Тетяною Качановою мультимедійна презентація, в якій були використані, крім усього іншого, світлини з архіву Центральної бібліотеки.

     

    Лариса Ястребова за дорученням членів клубу "Водограй”.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше