• «Його гордість – це бібліотека…»

    «Його гордість – це бібліотека…» «Його гордість – це бібліотека…» «Його гордість – це бібліотека…» «Його гордість – це бібліотека…»

    Кожна бібліотека вважає своїх читачів найкращими серед тих, які живуть у місті. Та є читачі, яким хочеться вклонитися до землі, з якими єднає щира і давня дружба. Для бібліотеки-філіалу №10, послугами якої користуються 3 тис. жителів Білої Церкви, таким другом є Юрій Петрович Кривенда – відданий читач, істинний любитель книги, автор унікальної колекції книг-мініатюр і просто світла й чудова людина.

    20 січня у затишних стінах рідної бібліотеки Юрій Петрович відзначав свій ювілей – у колі рідних та друзів, близьких та знайомих.

    «Народився Юрій Петрович Кривенда 1937 року на Заріччі, в багатодітній родині, – розпочала бенефіс-вечір завідуюча бібліотекою Ганна Нагорна. – З дитинства понад усе любив читати, ріс допитливим та цікавим. У книжки-мініатюри залюблений з 17 років – саме тоді уперше побачив книжку незвичайних розмірів. З того часу вже близько 60 років Юрій Петрович займається колекціонуванням книг-мініатюр, яких зібрав більше 2 тисяч. Любить також фотографію – найдорожчі світлини ювіляра вміщені в окремий фотоальбом…».

    Усе своє життя Юрій Кривенда пропрацював на меблевій фабриці, де зустрів свою другу половинку – Галину Петрівну, з якою виховав двох дітей, дуже радів онукам. Тож у цій теплій та невимушеній зустрічі було місце і спогадам, і віршам, присвяченим ювілярові, і щирим усмішкам та дружнім оплескам.

    З вітальними словами звернулися директор міської централізованої бібліотечної системи Раїса Григоренко, літератори Анатолій та Галина Гай, поет та пісняр Анатолій Кульчицький, гуморист Леонід Гажала. Слова вітань та подарунок були передані від депутата Білоцерківської міської ради Андрія Короля.

    Творчим доповненням вечора стали пісні у виконанні вокального народного ансамблю «Калина» бібліотечної системи, жартівливі номери, вікторини, приємні сюрпризи та подарунки – як від гостей, так і від найрідніших людей – сина Олександра та онучки Юлії. Під час свята вони не раз говорили батькові й дідусеві слова щирої вдячності, засвідчували свою шану, увагу та любов. Ці одвічні людські цінності, мабуть, і є тими найдорожчими та найпотрібнішими дарунками для кожної людини, адже здатні кожен звичайний день зробити щасливим і святковим.

     

    Олена Лук’янець.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше