• Яблука: від саду до столу

    Яблука: від саду до столу Яблука: від саду до столу Яблука: від саду до столу Яблука: від саду до столу Яблука: від саду до столу

    21 жовтня, у Всесвітній день яблук у читальній залі бібліотеки-філії №4 відбулося чудове свято під назвою «Яблука: від саду до столу». Захід, присвячений одному з найулюбленіших фруктів в Україні, об’єднав учасників у атмосфері затишку та пізнання.

    Розпочала свято бібліотекарка Юлія Харченко, яка розповіла учасникам про яблука, їхнє значення в різних культурах, а також поділилася легендами та історіями, пов’язаними з цим фруктом. Особливу увагу вона приділила розповіді про відомого українського вченого-садівника Левка Симиренка, який став автором одного з найвідоміших сортів яблук – «Ренет Симиренка». Цей сорт, виведений у його саду, став справжньою гордістю України та набув популярності далеко за її межами.

    Крім цікавих фактів і легенд, на святі не обійшлося без літературного акценту. Світлана Могорит прочитала зворушливий вірш Максима Рильського «Яблука доспіли, яблука червоні», який яскраво відобразив символіку осінніх яблук і красу української природи.

    Музична частина заходу також порадувала присутніх – учасники слухали добірку пісень, присвячених яблукам, а саме: «Осінні яблука», «Мамині яблуні», «Висить ябко, висить», «А яблука падали», «Яблуневий туман». Мелодії й тексти цих пісень додали зустрічі особливого тепла.

    Завершився захід чаюванням, під час якого присутні насолоджувалися пирогами з яблуками, шарлоткою, яблучним мармеладом, рогаликами з яблуками, квашеними та печеними яблуками. Кожен смаколик приніс частинку осінньої теплоти, нагадуючи про традиції використання яблук у кулінарії.

    Це свято не тільки збагатило присутніх новими знаннями про яблука, але й нагадало про важливість спільних зустрічей, які допомагають відчути зв’язок з природою та традиціями.

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше