• Зустріч з «балакучим» яблуком

    Зустріч з «балакучим» яблуком Зустріч з «балакучим» яблуком Зустріч з «балакучим» яблуком Зустріч з «балакучим» яблуком Зустріч з «балакучим» яблуком

    21 жовтня − Всесвітній день яблука. Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево і тому справді заслуговує на особливу увагу, адже плоди, які вона дарує людям – скарбниця вітамінів і корисних мікроелементів.

    Людям давно відомо про корисні властивості яблук і тому вони часто згадуються у різноманітних міфах та легендах. У християнській традиції з яблуні починається історія людства. В індоєвропейській міфології яблуко − символ вічної молодості та безсмертя. У творах українських письменників яблуко також посідає почесне місце.

    З нагоди Всесвітнього дня яблука працівники книгозбірні №6 завітали на заняття гуртка «Азалія» (керівник Людмила Красніцька-Луцик). На початку заходу бібліотекарка розповіла присутнім історію виникнення свята, його походження, цікаві факти про яблука та їхнє використання у медицині та кулінарії. Діти дізнались, що вдень потрібно з’їдати не менше 2 яблук: червоні яблука треба їсти для підтримки серця, жовті – укріплення зубів, а зелені для покращення зору.

    Фахівчиня презентувала гуртківцям книгу Юрія Винничука «Балакуче яблуко». Діти познайомились з веселими пригодами героїв Гоплі та Піплі, які хотіли дізнатися, чи вміє яблуко говорити і хто насправді поселився в середині яблука. Присутні надзвичайно уважно прослухали казку, в якій кумедні малюнки чудової художниці Юлії Пилипчатіної допомагали оживити в уяві маленьких читачів цих незвичних героїв. Фахівчиня принесла дітлахам дарунки осіннього саду, позагадувала загадки.

    А ще, учасники заходу провели експеримент: перерізали яблуко навпіл, щоб дізнатись чи вміє воно «розмовляти». І сталося диво! Там жив маленький хробачок. Яблуко було «балакучим». Після веселого експерименту діти виявили бажання намалювати своє улюблене яблуко. Щохвилини на папері з’являлись соковиті зелені, жовті, червонобокі дари щедрої осені – яблука, з якими життя смачне і здорове. Нехай же осінь стане для всіх по-справжньому яблучною насолодою.         

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше