• Сяйво традицій: виготовлення воскових свічок

    Сяйво традицій: виготовлення воскових свічок Сяйво традицій: виготовлення воскових свічок Сяйво традицій: виготовлення воскових свічок Сяйво традицій: виготовлення воскових свічок Сяйво традицій: виготовлення воскових свічок

    У бібліотеці-філії №4 відбувся цікавий майстер-клас для дітей, організований у межах проєкту «Продовження підтримки просторів дружніх до дитини» за підтримки ГО «Дівчата», БФ «Свідома Україна» та МО «World Vision».

    Захід об’єднав дітей навколо виготовлення воскових свічок, які стали не лише чудовою прикрасою, а й можливістю дізнатися більше про українську культуру та традиції.

    Ведуча майстер-класу Вікторія Поршнєва розповіла про особливі властивості меду, який не лише смакує, а й має цілющу силу. Діти дізналися, що бджолиний віск є продуктом життєдіяльності бджіл, з якого ті роблять стільники для зберігання меду. Учасників заходу зацікавила інформація про те, як наші предки використовували вогонь у обрядах та побуті, вбачаючи у ньому символ тепла та захисту від злих духів.

    Під час виготовлення свічок, кожен бажаючий мав можливість прикрасити свою роботу рослинами та квітами. Пані Вікторія пояснила присутнім, що символізують ці рослини та розповіла про їхнє значення у фольклорі та віруваннях. Це допомогло учасникам заходу відчути зв’язок із природою та культурною спадщиною рідного краю.

    Виготовлені власноруч свічки стали не лише символом тепла та світла, а й пам’ятним нагадуванням про цікаво проведений час у бібліотеці. Діти виходили з книгозбірні з посмішками на обличчях та бажанням творити.

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше