• Заріччя, Заяр’я, Залужжя, Захмар’я…

    Заріччя, Заяр’я, Залужжя, Захмар’я… Заріччя, Заяр’я, Залужжя, Захмар’я… Заріччя, Заяр’я, Залужжя, Захмар’я… Заріччя, Заяр’я, Залужжя, Захмар’я… Заріччя, Заяр’я, Залужжя, Захмар’я…

    Нещодавно побачила світ збірка від літературної студії «Олександрійський бульвар» – альманах «Заріччя». В анотації до книги зазначається, що «…це не просто збірка творів учасників літературної студії… це мистецький альбом». Дійсно, видання вражає своєю чудовою поліграфією, дякуючи роботі ТОВ «Білоцерківдрук». А ілюстрації до книги виконала Галина Невінчана − талановита білоцерківська художниця та літераторка.

    Головною натхненницею видання збірки є очільниця літературної студії Ганна Ручай − знана у Білій Церкві мисткиня літературного пера. Протягом шести років пані Ганна згуртовувала біля себе залюблених в поезію та літературу талановитих людей, переважно молодь, але є студійці і поважного віку. І ось від цього симбіозу різновікових та «різножанрових» талантів народилася нова збірка «Заріччя».

    10 жовтня в бібліотеці-філії №5 відбулася презентація альманаху «Заріччя» для учасників клубу «Золота осінь» Академії пенсіонерів.

    Це не перше знайомство читачів книгозбірень міста зі збіркою. Нещодавно відбулася презентація в бібліотеці-філії №2, там де студійці карбують свою майстерність.

    На захід завітали – Ганна Ручай, Тетяна Ніконенко, Ольга Шинкаренко та Альона Коляда. Пані Ганна розповіла про ідею створення збірки та її назву і пояснила, що більшість учасників студії проживають саме на Заріччі. Тому в книзі пропонується знайомство з цим районом міста, відомим і незвіданим, з його традиціями та дорогими серцю місцинами. Такими як Білоцерківська загальноосвітня школа №13; церква Марії Магдалини, збудована в 1842 році графинею Олександрою Браницькою; часто згадується стара бібліотека №4, в яку ходило за знаннями та книгами не одне покоління зарічан. Всього до альманаху увійшли прозові та поетичні твори 15-ти учасників студії. Тих хто любить місто, кожен його мальовничий куточок, непримітні вулички зі стародавніми будиночками, чудову природу над тихим плесом Росі.

    Учасники студії читали свої твори, які ввійшли до альманаху та рукописи, які увійдуть до наступної книги. Бажаємо талановитому товариству успіхів, наснаги, більше читачів та меценатів.

     

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше