• Відновлення за допомогою мистецтва

    Відновлення за допомогою мистецтва Відновлення за допомогою мистецтва Відновлення за допомогою мистецтва Відновлення за допомогою мистецтва Відновлення за допомогою мистецтва

    У Всесвітній день ментального здоров’я, що відзначається щорічно 10 жовтня, до бібліотеки-філії №2 завітали представниці ГО «Дівчата» Благодійного фонду «Свідома Україна» (керівник Ксенія Оранська), які працюють у партнерстві з християнською організацією «World Vision».

    Психологиня Тетяна Соколова провела для читачів книгозбірні заняття з арт-терапії «Відновлення за допомогою мистецтва». Арт-терапія є безпечним і ефективним методом психокорекції, який дозволяє проникнути у внутрішній світ і допомогти відновити свій емоційний стан, дає соціально прийнятний вихід агресії та іншим негативним почуттям. А малюнок дозволяє проводити первинну діагностику емоційного стану, удосконалює пам’ять, увагу, фантазію, спостережливість, розвиває відчуття внутрішнього контролю до почуттів і тілесних відчуттів.

    Під час заняття присутні через малюнок «вивільнили» свої емоції та сильні переживання, щоб зняти психологічну напругу та підвищити відчуття комфорту. У процесі арт-терапії пані Тетяна допомогла учасникам зустрічі усвідомити та озвучити свої страхи та знайти шляхи подолання різних кризових ситуацій.

    Після заняття у читачів знизилася тривожність, їхній настрій значно покращився.

    Наприкінці заходу представниця ГО «Дівчата» Людмила Поліщук подарувала присутнім пісню «Ой, у полі три тополі».

     

    Світлана Линник.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше