• Хімічне шоу від «Творчих викрутасів»

    Хімічне шоу від «Творчих викрутасів» Хімічне шоу від «Творчих викрутасів» Хімічне шоу від «Творчих викрутасів» Хімічне шоу від «Творчих викрутасів»

    В рамках проекту «Підтримка дітей та підлітків, які постраждали від війни в Україні» за підтримки громадської організації «Дівчата» в бібліотеку-філію №6 завітали представники Агенції «Творчі викрутаси» (керівник Ксенія Оранська) і перетворили читальну залу книгозбірні в справжню наукову лабораторію!

    Вікторія Поршнєва представила читайликам − учням 4-Б класу Білоцерківської початкової школи №23 (класовод Ірина Дударєва) нову програму хімічного шоу.

    -Як можна потушити свічку за допомогою частин людського тіла;

    -Як діє кислота на зміну кольору;

    -Як змінюється колір рідини при додаванні зеленки та йоду;

    -Чому рідина змінює колір при змішуванні зеленки з аміаком і оцтом; йоду з крохмалем;

    -Як визначити запах рідини, щоб не нашкодити своєму здоров’ю;

    -Як зробити вогонь без сірників;

    -Що відбувається при взаємодії кальцію з вогнем?

    На ці та багато інших запитань отримали відповіді учасники хімічного шоу. Пані Вікторія відкрила дітям світ хімії та показала багато цікавих дослідів.

    Діти дізналися як вивести плями на тканині після потрапляння на них йоду чи зеленки, а також як легко позбутися забруднення від зеленки на шкірі.

    Хімічні досліди, насправді, це круто! Здавалося б, різні хімічні елементи, а при взаємодії один з одним, розпочинається справжнє диво. Діти стали свідками цікавого експерименту з виготовлення «жуйки» для рук: рідина «Феррі» + крохмаль і в ваших руках цікава забавна іграшка! І на завершення захоплюючий експеримент – вогонь на долоні.

    Під час яскравого і непередбачуваного шоу діти отримали море позитивних емоцій і поповнили свої знання. Адже хімічне шоу – це зовсім не магія, а просто вміння користуватись знаннями в такій науці, як хімія.

    Дякуємо всім, хто зробив цей день чарівним і незабутнім!

     

    Надія Гаврилова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше