• Біла Церква місто добра і надій

    Біла Церква місто добра і надій Біла Церква місто добра і надій Біла Церква місто добра і надій

    Біла Церква пишається своєю багатонаціональною історією та культурною спадщиною. Для того, щоб показати багатогранність етнічного складу міста та його роль у збереженні міжкультурного діалогу, в бібліотеці-філії №1 для дітей відбувся День краєзнавства «Біла Церква − місто багатонаціональне».

    Впродовж дня користувачі в книгозбірні набували знань з історичних, науково-популярних краєзнавчих матеріалів про культуру і традиції міста.

    На абонементі книгозбірні фахівчині дбайливо оформили книжкову виставку « З Днем народження, дорога моя Біла Церкво», за допомогою якої прихильники краєзнавчої літератури мали можливість дізнатися про історію міста та національних громад. Серед видань, представлених на виставці були дослідження про польську шляхту, єврейську громаду та інші спільноти, які зробили вагомий внесок у розвиток міста.

    Під час історичної візитівки «Автографи історії на вулицях Білої Церкви» відвідувачі отримали інформацію, що кожна назва є своєрідним історичним літописом, даниною пам’яті, частинкою великої мозаїки, яка розповідає про визначних людей, національні спільноти та історичні події, що вплинули на розвиток Білої Церкви. Зокрема, вулиця Петера Новотні – це данина поваги не тільки конкретній людині, але й усій німецькій громаді, яка зробила вагомий внесок у розвиток міста. А вулиця Гродзинських є важливим елементом збереження історичної пам’яті про польську громаду, яка вплинула на розвиток Білої Церкви. Єврейська громада завжди займала важливе місце в житті Білої Церкви, і вулиця, названа на честь відомого єврейського письменника Шолом-Алейхема, нагадує про цей культурний внесок.

    Особливою приємністю під час Дня краєзнавства стало спілкування читачів − восьмикласників Білоцерківської гімназії слов’янських мов-початкової школи №1 з етнічною німкенею, письменницею-краянкою, художницею, журналісткою, членкинею Національної спілки письменників України, асоціації німецьких художників України, лавреаткою міської премії ім. Нечуя-Левицького Галиною Невінчаною. Пані Галина звернула увагу на взаємодію різних культур, які мирно співіснували й взаємозбагачували одна одну. Емоційна розповідь про творчість, сповнена життєвої мудрості, зачарувала слухачів і запалила в юних серцях вогник натхнення та роздумів.

     

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше