• Грамотність без бар’єрів

    Грамотність без бар’єрів Грамотність без бар’єрів Грамотність без бар’єрів Грамотність без бар’єрів Грамотність без бар’єрів

    «Грамотність без бар’єрів» під такою назвою відбулося чергове заняття клубу зі сприяння вивчення української мови «Солов’їні розмови».

    Керівниця клубу Ганна Ручай зазначила, що 8 вересня у світі відзначають Міжнародний день грамотності. Учасники клубу дізналися, що перші відомі форми людської писемності датовані приблизно 3500 – 3000 роками до нашої ери, проте грамотність серед населення довгий час була обмеженим явищем.

    Бібліотекарка Олена Буяненко розповіла присутнім, що в давньому світі найбільше грамотних людей жили в Індії й Китаї, хоч перші книги, які з’явилися в цих країнах, а згодом на Близькому Сході та в Древньому Римі, були рідкісними і дорогими.

    Під час заходу члени клубу виконали вправу на творення й відмінювання жіночих і чоловічих імен по-батькові та вправу для поліпшення дикції.

    Учасниця клубу Альона Пічкур запропонувала пройти жартівливий тест для виявлення шпигуна.

    Наприкінці зустрічі присутні отримали завдання – пояснити незнайомій людині або туристу як пройти до визначних пам'яток міста.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше