• Буремне життя Олександра Довженка

    Буремне життя Олександра Довженка

    Відомий український письменник, режисер, кінодраматург, класик світового кінематографу Олександр Довженко назавжди залишиться яскравою особистістю в українській історії. Ця постать відома українцям завдяки блискучим кінострічкам та захопливим творам, якими ми насолоджуємося й досі.
    До 130-річчя від дня народження О.Довженка в бібліотеці-філії №7 для членів клубу «Чарівна мить» була проведена літературна візитівка «Лише сильним дано право на безсмертя».
    Фахівчині книгозбірні розповіли учасникам заходу, що Довженко відкривав шлях новому кіномистецтву не лише на рідній землі, а й за її межами. Присутні дізналися, що американці називали його «першим поетом у кіно», а греки – «Гомером XX століття». Японці вважали, що найкращі їхні фільми створено під впливом українського режисера.
    На абонементі філії була розгорнута книжкова виставка «Буреломи життя Олександра Довженка». За свій недовгий вік він був педагогом, дипломатом, художником, кінорежисером… В кожній галузі був особливим, неповторним. І щоразу влада намагалася його ламати та калічити його твори.
    Він був генієм, якому раз у раз перебивали крила, не даючи долетіти до вершини…

     

    Альона Сушкевич.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше