• Пам’ятаємо. Шануємо…

    Пам’ятаємо. Шануємо… Пам’ятаємо. Шануємо… Пам’ятаємо. Шануємо… Пам’ятаємо. Шануємо… Пам’ятаємо. Шануємо…

    Указом Президента України від 2019 р. 29 серпня встановлено Днем пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
    Для учнів ДПТНЗ «Професійний ліцей» фахівчині центральної бібліотеки для дорослих провели годину-реквієм «Герої не вмирають. Пам’ятаємо. Шануємо».
    Відкриваючи захід, бібліотекарка Тетяна Черненко повідомила, що 29 серпня Днем пам’яті обрано не випадково, саме в цей день у 2014 році під Іловайськом загинула найбільша кількість українських воїнів.
    Згадуючи трагічні події, присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.
    На захід були запрошені історики, дослідники рідного краю: Сергій Бурлака − кандидат історичних наук, доцент, завідувач сектором відділу інформаційно-краєзнавчої роботи централізованої бібліотечної системи, старший науковий співробітник Білоцерківського краєзнавчого музею, який розповів про тернистий шлях українців до волі і незалежності від часів Русі-України до сучасності
    та Олександр Ярмола − кандидат філософських наук, доцент кафедри філософських та політичних наук БНАУ, учасник АТО 2014 року, та російсько-української війни 2022 року.
    Пан Олександр отримав два важких поранення на цій війні. Його спогади про військові дії, про пережиті жахливі події, про побратимів сприймалися дуже емоційно. І сьогодні він не стоїть осторонь, займається волонтерською діяльністю.
    Пам’ять про Героїв повинна бути збережена. З неоціненним спадком для нащадків − творами про героїчне випробування, яке випало на долю українців, ознайомила присутніх бібліотекарка Любов Вилегжаніна. Захід продовжився в укритті закладу, так як пролунала повітряна тривога.
    Присутні подякували, запрошеним гостям за правдиві розповіді.
     
    Тетяна Черненко.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше