• Увага! Нові надходження!

    Увага! Нові надходження!

    Фонд центральної бібліотеки поповнився кількома цікавими виданнями, подарованими під час конференції «Бібліотеки у воєнний час як провідники добрих справ». Перше – це видання віршів видатного українського перекладача та поета Григорія Кочура «Інтинський зошит». Вона вмістила 33 пое­зії, написані під час заслання в радянському таборі міста Інта у 1945-1953 роках.

    Як пише співупорядник збірки Петро Щербина: «Поезії Григорія Кочура – це унікальний світ пережитого видатним українським перекладачем зі світовим іменем.

    «Інтинський зошит», де вперше в одній книзі видані всі оригінальні вірші Григорія Кочура, знайдені станом на час видання книги – це про­довження популяризації духовної спадщини видатного українського перекладача.

    Переконаний, що вірші Григорія Кочура, що увійшли до «Інтинського зошиту», будуть перекладені більшістю мовами світу…»

    Книга українського кінорежисера, сценариста, актора Михайла Іллєнка «Сім повернень назавжди» (Київ, ФОП «Ротарчук Іван Сергійович, 2023 р.) – це повість, що згодом стане фільмом. 15 вересня 2022 р. було оголошено список відібраних проєктів до Грантової Програми розробки сценаріїв від Української кіноакадемії у співпраці з Netflix, серед них і ця книга. Автором сценарію виступить Михайло Іллєнко.

    Це повість про почуття та відчуття під час війни, більша частина епізодів – це власні спогади автора про перебування в зоні бойових дій, де відбулося близько 150 показів його фільмів, інші епізоди торкатимуться містичних мотивів.

    Збірку віршів «Ламбрески» центральній бібліотеці люб’язно надіслав автор Роман Лябига. Ця поетична збірка про подорожі світом і враження від них, про кохання і втрати, про щасті і страждання, про спогади і сьогодення, про життя у воєнний час. Як і ламбрески – декоративні елементи інтер’єру, вірші, що увійшли до збірки, ніби розмежовують певні періоди життя автора, акцентуючи увагу на найвагоміших, найяскравіших та най емоційних подіях, думках і рефлексіях. Автор щиро і відверто пише про пережите, аналізує його, намагаючись зрозуміти себе самого й людей навколо. Тож вірші із цієї збірки обов’язково відгукнуться кожному.

     

     

     




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше