• Літературне сузір’я Білоцерківщини

    Літературне сузір’я Білоцерківщини Літературне сузір’я Білоцерківщини Літературне сузір’я Білоцерківщини Літературне сузір’я Білоцерківщини Літературне сузір’я Білоцерківщини

    «Бібліотека під парасолькою», яка працює у центральній бібліотеці для дорослих, допомагає бібліотекарям максимально розкривати фонд краєзнавчої літератури перед жителями і гостями Білої Церкви. Сьогодні, в час духовного відродження, особливо зростає роль культурно-мистецького та літературного напрямків краєзнавства.

    Білоцерківська земля багата своїми талантами. Потужний культурний потенціал наших письменників-краян вражає, а їхній літературний доробок нараховує сотні романів, повістей, оповідань, казок, новел, віршів, перекладів, мемуарів. Як говорив свого часу поет, Герой України Борис Олійник: «Біла Церква має цілу когорту сучасних митців, які дадуть фору багатьом столичним».

    З метою популяризації творів білоцерківських письменників бібліотекарки Любов Вилегжаніна та Леся Шимоня розгорнули в парку ім. Тараса Шевченка книжкову виставку «Письменники рідного краю» та провели цікаву розповідь «Літературне сузір’я Білоцерківщини». На виставці були представлені твори Віктора Міняйла, Володимира Іванціва, подружжя Анатолія та Галини Гай, Андрія Гудими, Віктора Грабовського, Володимира Дідківського, Віктора Євтушенка, Галини Невінчаної, Таїни Братченко, Ганни Ручай, Анатолія Кульчицького, Костянтина Мордатенка, Олександра Виговського, Андрія Кириченка, Петра Розвозчика.

    Фахівчині ознайомили відвідувачів парку з цікавими фактами із біографій письменників, адже наші літератори яскраві і самобутні особистості. Їхня творча спадщина – це наш духовний скарб.

    Більш детально працівниці бібліотеки зупинились на творчості лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка Віктора Міняйла, членів НСПУ Володимира Іванціва, Анатолія Гая, які вражають силою свого таланту та глибиною розуміння процесів, що відбуваються у суспільстві. На жаль, їх уже немає з нами.

    З особливим інтересом присутні слухали розповідь про життя і творчість Андрія Гудими, який нещодавно відзначив своє 87-річчя. Сьогодні важко знайти в Україні письменника, який би у своїх творах розкривав усі найважчі часи й усі найгостріші проблеми в історії нашої держави.

    Відвідувачі парку, особливо молодь, зацікавились віршами військового поета Андрія Кириченка, що ввійшли до збірок «От така війна», «Гільзи в кишені», «Це наша правда», «Крига ангельських крил», «Мисливці за градами» (новели), які вражають своєю правдивістю та проникливістю українського воєнного сьогодення. Нікого не залишили байдужими і останні книги Ганни Ручай «На східному фронті є зміни», «Смугастий, мов життя», «Моно-но аваре».

    У спілкуванні з присутніми виявилось, що містяни доволі непогано знайомі з творчістю наших письменників, читали їхні книги, ділились своїми думками про прочитане. На жаль, були й такі, хто не міг назвати жодного білоцерківського письменника, не говорячи вже про їх твори. Але пообіцяли бібліотекаркам, що обов’язково запишуться до книгозбірні і почнуть помаленьку заповнювати цю прогалину у своєму культурному розвитку. А «Бібліотека під парасолькою» і надалі буде здійснювати свою головну місію – ділитися любов’ю до книг із жителями нашого міста.

    Любов Вилегжаніна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше