• Відкрий для себе рідне місто

    Відкрий для себе рідне місто Відкрий для себе рідне місто Відкрий для себе рідне місто Відкрий для себе рідне місто Відкрий для себе рідне місто

    Робота на благо громади майже завжди пов’язана з краєзнавством. В умовах війни краєзнавство стає стратегічним, одним із найважливіших суспільних завдань морально-патріотичного виховання підростаючого покоління.

    Центральна бібліотека для дорослих володіє потужним фондом краєзнавчої літератури, який включає в себе наукові праці, монографії, історичні дослідження білоцерківських краєзнавців, альманахи, довідники, путівники, художні альбоми, періодичні видання, де висвітлюється багатюща історія нашого краю, економічний стан, культурні особливості міста та району, історичні пам’ятки, природа та екологічні проблеми Білоцерківщини, публікації про відомих людей, а також художні твори письменників-краян.

    З метою популяризації літератури з краєзнавства та надання містянам найширшої інформації про історичне минуле одного з найдревніших слов’янських міст, про славетних земляків працівники центральної бібліотеки для дорослих в рамках роботи «Бібліотеки під парасолькою» організували в парку ім. Тараса Шевченка книжкову експозицію «Відкрий для себе рідне місто». На ній були представлені книги відомих білоцерківських краєзнавців: Євгена Чернецького, Володимира Перерви, Сергія Бурлаки, Анатолія Бондаря, Сергія Різника, Олексія Стародуба, Сергія Галкіна, видання Білоцерківського краєзнавчого музею та Білоцерківської централізованої бібліотечної системи ім. Петра Красножона.

    Бібліотекарки Любов Вилегжаніна та Леся Шимоня представили відвідувачам парку цікаве історично-краєзнавче досьє «Це та земля, де нам судилось жити» та ознайомили з літературою, яка представлена на виставці. Присутні особливо зацікавились книгами Євгена Чернецького «Браницькі» та «Історія Білої Церкви: події, постаті, життя», його краєзнавчо-геральдичним доробком, по-новому відкрили для себе знаменитий дендропарк «Олександрія» завдяки прекрасному виданню Сергія Галкіна «Парк «Олександрія». Історія та сучасність». Підлітків вразила книга-реквієм Світлани Хоменчук «Небесна гвардія Білоцерківщини», у якій йдеться про героїв-земляків, які загинули, захищаючи Україну під час російсько-української війни

    Всі дійшли висновку, що по-справжньому щасливою є та людина, котра знає і шанує своє коріння. Ми ще багато чого не знаємо про рідний край, про наших славетних земляків. Вірними помічниками у поглибленні цих знань стануть книги.

    Любов Вилегжаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше