• Горить свіча і пам'ять полум'ям тремтить

    Горить свіча і пам'ять полум'ям тремтить Горить свіча і пам'ять полум'ям тремтить

    2 серпня Україна разом з усім цивілізованим світом вшановує пам’ять жертв нацистського геноциду ромів.

    З нагоди 80-х роковин жахливого злочину проти людяності, який забрав життя сотень тисяч ромів, у бібліотеці-філії №2 відбулася година-пам’ять «Горить свіча і пам’ять полум’я тремтить». Бібліотекарка Ірина Тупчій ознайомила учасників заходу із вражаючими фактами нацистського геноциду. Пані Ірина розповіла про страшний злочин проти людства, який 80 років тому вчинив гітлерівський режим, що в газових камерах табору смерті Аушвіц-Біркенау було живцем спалено близько трьох тисяч безневинних чоловіків, жінок, дітей. Єдиною їхньою «провиною» була належність до ромської національності.

    Пані Ірина ознайомила присутніх із літературою книжкової виставки «Жнива розпачу», на якій представлені книги про етноцид ромів, який є невіддільною частиною нашої національної та загальнолюдської пам’яті. Це наше спільне горе, наша спільна трагедія.

    Міжнародний день голокосту ромів нагадує нам про жахливі наслідки ненависті, расизму і дискримінації. Він підкреслює критичну важливість захисту прав людини та національних меншин у сучасному світі.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше