• За ними був лише один гріх – вони любили Україну

    За ними був лише один гріх – вони любили Україну За ними був лише один гріх – вони любили Україну

    Щороку у третю неділю травня Україна відзначає День памяті жертв політичних репресій. Наслідками комуністичного терору в Україні стало знищення політичної, мистецької та наукової еліти, руйнування традиційних ціннісних орієнтацій, поширення суспільної депресії й денаціоналізація.

    З метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, у бібліотеці-філії №2 відбулася година-спомин «За ними був лише один гріх – вони любили Україну» для членів клубу «Цікаве дозвілля».

    Бібліотекарка Ірина Тупчій ознайомила учасників заходу із вражаючими фактами про Великий терор в Україні. Пані Ірина ознайомила присутніх із літературою книжкової виставки «У жорнах репресій», на якій представлені книги про репресії радянської влади щодо українців. Увазі присутніх були представлені видання: Борис Гривачевський «Листи з Соловків», збірка «Розстріляне відродження», Семен Підгайний «Українська інтелігенція на Соловках», Левко Лук’яненко «З часів неволі», твори Володимира Винниченка, Миколи Хвильового, Василя Стуса.

    Читачі книгозбірні переглянули документальну стрічку «Будинок «Слово»». Фільм розповідає про українських письменників доби «Розстріляного відродження», яких зібрали під дахом одного будинку в Харкові та намагалися змусити працювати на благо системи. Члени клубу дізналися, як комуністичний рай перетворився на справжнє пекло з репресіями, розстрілами, втраченими мріями та життями.

    Пам’ятати трагічні сторінки своєї країни – це є обов’язок кожного українця. Це фундамент, на якому будується наше майбутнє…

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше