• Український кавун – солодке диво

    Український кавун – солодке диво Український кавун – солодке диво Український кавун – солодке диво Український кавун – солодке диво Український кавун – солодке диво

    Хіба може хтось уявити собі літо без сонця, моря або річки, морозива та ... кавуна? Важко знайти людину, яка б не любила таку солодку та надзвичайно соковиту ягоду. Тому не дивно, що кавун має навіть день, коли всі віддають йому шану. Всесвітній день кавуна відзначають 3 серпня.

    Напередодні свята на корисну дегустацію та творчу майстерку «Скибочка херсонського смаколика» в бібліотеку завітали юні друзі книги. В ігровій формі про корисні цікавинки, а також про історію виникнення великої смачної ягоди розповіла юним читачам завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова. Набуті знання діти закріпили, відповідаючи на питання інтелект-вікторини «Віриш чи ні?».

    Маленькі прихильники соковитої ягоди дізналися про те, де ростуть кавуни в Україні, чим вони корисні, які солодкі страви можна з них приготувати, де їх застосовують, а також про те, як правильно вибирати ці смаколики. Надія Миколаївна презентувала дітям твори: «Кавуни» Б.Грінченка, «На баштані» О.Копиленка, «Мамин кавун» В.Сухомлинського, «Херсонські кавуни» А.Качана, а казку В.Близнюка «Кавун – зелене покотило» прочитала вголос.

    Після ознайомлення з творами, присутніх запросили взяти участь у творчій майстерці, щоб власноруч виготовити скибку кавуна. Бібліотекарі показали читайликам як створити яскраву, «соковиту скибку» славнозвісної ягоди. Для цього потрібно лише три різнокольорові круги різного розміру: зеленого, білого та червоного кольорів, зігнути їх навпіл, склеїти, приклеїти чи намалювати очі та зернятка і смугастий символ літа готовий. Хоч скибка паперова, зате дуже дивовижна. Вона дарує радість дітворі. А зроблена своїми руками, вона вселяє віру та надію в те, що Херсон – наш і херсонський кавун – український: був, є і буде!

    До речі, в Україні, в Херсонській області є пам’ятник нашомухерсонському кавуну, який давно славиться за межами України, бо він найкращий у світі. І будемо ми святкувати Перемогу на узбережжі Азовського моря, смакуючи херсонські кавуни! Ми всі віримо, що Збройні Сили України вже зовсім скоро виб’ють рашистських окупантів з тимчасово окупованої Херсонщини.

    Наприкінці заходу, як і годиться, юні читачі із задоволенням ласували смачним, солодким, соковитим кавуном!

    Дякуємо Олі Замастеренко та її мамі пані Інні, які пригостили всіх присутніх смачною і корисною ягодою. Години, проведені в бібліотеці, стали для дітвори справжнім святом кавуна!

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше