• Вивчаймо рідну мову весело!

    Вивчаймо рідну мову весело! Вивчаймо рідну мову весело! Вивчаймо рідну мову весело! Вивчаймо рідну мову весело! Вивчаймо рідну мову весело!

    Сучасні діти дуже швидко розвиваються та здатні сприймати інформацію з різних джерел. Українська мова та культура мають надважливе значення для розвитку дітей в сучасному суспільстві. Адже в умовах повномасштабної війни, яку розпочала росія на території України, саме ці знання дозволяють виховувати справжніх українців, які будуть цінувати, захищати та поширювати свою мову та культуру.

    На мовознавчу мозаїку «Рідна мова, ти квітнеш пелюстками слова», працівниці бібліотеки-філії №6 запросили активних читачів книгозбірні. В читальній залі була оформлена книжкова виставка «Українська мова – мудрості криниця», на якій представлені книги, які розкривають значення мови для кожної людини і для нації в цілому.

    Фахівчині розповіли присутнім цікаві факти про українську мову. Зокрема, зауважили, що українська мова – одна з найрозвиненіших у світі. Вона має величезний лексичний фонд, а справжньою її окрасою є надзвичайна милозвучність. Сучасна українська мова має близько 256 000 слів, а найбільшим за кількістю слів вважають одинадцятитомний «Словник української мови», який містить 135 000 слів. Найбільша кількість українських слів починається на літеру «П», а найменше – на «Й», усього лише 40 слів.

    Маленьким мовознавцям було презентовано книги Ігоря Січовика «Словограй» і «Мовограй», які стали дороговказом до розважальної частини заходу «Граючись, мову вивчаємо». Адже, не таємниця, що найкоротший шлях до знань пролягає через гру. Саме гра несе в собі практичну зацікавленість, дає результат і спонукає до творчості. Ігри з буквами та словами відчиняють перед дітьми двері у цікавий світ мови, долучають їх до творчості. Діти були активними під час ігор «Говоримо правильно», «Фразеологічна мозаїка», «Образні порівняння», «Хто швидше», «До-мі-солька», «Фразеологічні викрутаси», «Алфавіт». Юні читайлики старанно розгадували кросворд, взяли участь у написанні речення, де всі слова розпочиналися з літери «П», та виявились справжніми знавцями української мови під час гри «Ланцюжок».

    Протягом заходу діти разом з бібліотекарками весело та цікаво вдосконалювали свої знання рідної мови. Звичайно, після сьогоднішньої зустрічі дітвора не почне мовити, як Леся Українка чи Василь Стус, але зуміє пересипати свою балачку влучними фразами, якими поповнили свій словниковий запас під час заходу.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше