• Погляд в минуле, відтворення сьогодення

    Погляд в минуле, відтворення сьогодення Погляд в минуле, відтворення сьогодення

     

    2018 рік насичений пам’ятними та історичними датами, пов’язаними із 100-річчям Української революції. Одна з них – віковий ювілей української поштової марки.

    Згідно з Указом Президента України Петра Порошенка «Про відзначення 100-річчя випуску перших поштових марок України» в бібліотеці-філії №6 для користувачів-дітей проведено слайд-презентацію «Українській марці 100 років».

    Разом із бібліотекарем Світланою Шутою юні читачі відправилися у подорож до країни «Філателія». Дізналися про історію створення перших марок України, їхню тематику, формат, тиражі, а також про перших творців марок – Антіна Середу (до речі, нашого земляка, уродженця с. Шкарівка) та Георгія Набута. На екрані були представлені різноманітні серії марок «Укрпошта».

    З гуртківцями «Чарівного пензлика» бібліотекарі провели мистецьку годину «Погляд у минуле, відтворення сьогодення». Ознайомившись з історією української марки, гуртківці вирішили створити свою марку, присвятивши її 5-їй річниці статусу нематеріальної культурної спадщини Петриківського розпису, отриманого комітетом ЮНЕСКО у 2013 році. А ще, діти прикрасили марку гербом Білої Церкви, підкресливши, що петриківський розпис полюбляють і цінують білоцерківці.

     

    Людмила Романюк.

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше