• Історія в мініатюрі

    Історія в мініатюрі Історія в мініатюрі Історія в мініатюрі

     

    Вислів «Марка – це історія в мініатюрі» відомий кожному. І це дійсно так, адже поштова марка дає можливість вивчати світ: його історію, флору і фауну, мистецтво, досягнення науки і техніки… А ще поштові марки – це незвичне і досить захоплююче джерело нових знань та відкриттів.

    100-річчю української поштової марки була присвячена година цікавинок «З марками до країни знань», яка була підготовлена бібліотекарями філіалу №10 для читачів – учнів 6-А класу БЗШ №5 (класний керівник Мазій М.В.).

    Шестикласники познайомились з історією появи поштових марок, переглянули відео «Найдорожчі марки світу». Та найбільше їх зацікавила інформація про перші українські марки-гроші («шагівки») та про першу поштову марку вже Незалежної української держави, присвячену проголошенню Декларації про державний суверенітет.

    З природною спадщиною України, зображеною на поштових марках, юні користувачі ознайомились під час пізнавальної відео вікторини «7 природних чудес України». Мармурова печера, озера Світязь та Синевір, біосферний заповідник «Асканія-Нова», Дністровський каньйон, Регіонально-ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя», Національний природний парк «Подільські Товтри» – унікальні місця, які хочеться неодмінно відвідати.

    А ще, діти познайомилися з книгою В.Чередниченка «Про філателію всім» та були у захваті від приватної колекції марок. Скільки таємниць в цих маленьких поштових мініатюрах, які треба вміти розгадати. Тож нехай з’являються все більше людей, для яких марки – як витвір мистецтва, як ще один крок до здобуття нових знань.

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше