• Незламний лицар правди і свободи

    Незламний лицар правди і свободи Незламний лицар правди і свободи Незламний лицар правди і свободи

    Бібліотечний січень, як завжди, розпочався загальноміським конкурсом читців творів Василя Стуса, який бібліотека проводить вже 16-й рік. Цьогоріч через карантинні обмеження конкурс відбувся в режимі онлайн. 26 учасників, читачів бібліотек міста, змагалися за звання кращого читця віршів видатного поета-патріота Василя Стуса. Більшість конкурсантів – вихованці театральної студії «Пролог» Цпо «Соняшник» (керівник Тетяна Яковенко).

    Відрадно, що вже не вперше у поетичних змаганнях беруть участь школярі з Тетієва. Учасники театрального гуртка «Калейдоскоп» КЗ «Центр позашкільної освіти» Тетіївської міської ради (керівник Ольга Кулаківська) стали володарями Гран-прі конкурсу, блискуче зігравши інсценівку на вірш поета «Сто років, як сконала січ».

    Серед учнів 5-8 класів перше місце виборола Дарина Юрчик, читачка бібліотеки №3, яка натхненно прочитала поезію «Мені здалося – я живу завжди», зачарувавши журігарною дикцією і яскравим виконанням.

    Друге місце посіли учениці БНВО «Перша Білоцерківська гімназія» Ксенія Недрега, Дарина Боковенко, Софія Ткачук та Святослав Кулаківський, учасник театрального гуртка «Калейдоскоп» КЗ «Центр позашкільної освіти» Тетіївської міської ради.

    Третє місце розділили Владислав Мельниченко, шестикласник гімназії №2, читач Центральної бібліотеки для дорослих та учні БНВО «Перша Білоцерківська гімназія» Ольга Люта, Назар Шевченко, Поліна Лотоцька і Анна Прилуцька.

    Серед старшокласників перше місце посіла Поліна Гончар, читачка бібліотеки №6, виконавши літературно-музичну композицію на вірші Василя Стуса «Як тихо на землі» та «Я так і не збагнув». Дівчинка дуже вдало поєднала декламацію, вокал і гру на бандурі.

    Друге місце журі присудило Нейтону Афтанакі, десятикласнику НВК «Міцва-613».

    Третє місце дісталося Анастасії Чернух, учениці БЗШ №17 і Катерині Лукіянець, читачці бібліотеки №8 (БСШ №12).

    Із студентів у конкурсі взяла участь лише Анна Панько (Національний авіаційний університет), якій журі присудило перше місце.

    Всі переможці отримають дипломи і призи від міськрайонного об'єднання ВУТ «Просвіта» і видавництва «Час Змін Інформ».

    Колектив бібліотеки щиро дякує всім учасникам конкурсу за інтересдо творчості великого поета, полум’яного борця за волю України Василя Стуса. Щира вдячність і керівникам театральних колективів «Пролог» і «»Калейдоскоп» Тетяні Яковенко і Ользі Кулаківській за виховання у дітей і юнацтва патріотизму і любові донаціональної літератури та культури.

    Анонсуємо проведення онлайн конкурсу на краще виконання творів Лесі Українки, який щороку проводиться у лютому.

    Людмила Чупак.

     
     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше