• А вже Спас на порозі у нас

    А вже Спас на порозі у нас А вже Спас на порозі у нас А вже Спас на порозі у нас

    Працівники філії №6 запросили членкинь клубу «Фітовітальня» на християнську годину «А вже Спас на порозі у нас». Бібліотекар Людмила Романюк розповіла присутнім про Яблучний Спас, як одне з найбільших хліборобських свят, зауваживши, що основним атрибутом свята є яблука – перші плоди нового урожаю, які обов’язково освячують в церкві.

    Учасники заходу дізнались чому цей день прийнято називати «Спасом на горі», «Великим Спасом» та «Спасом Ласівка». Зацікавила присутніх інформація про прикмети Яблучного Спаса.

    Людмила Миколаївна згадала і про третій Спас – Горіховий, який буде відзначатися 29 серпня. До речі, його ще називають Хлібним, Полотняним.

    Членкині клубу склали Спасівський кошик, з яким підуть до церкви. Присутнім була презентована книжкова виставка-інсталяція «Прийшов Спас в гості до нас». З книг, представлених на виставці, користувачі мають можливість дізнатися про християнські свята, на які багатий останній місяць літа.

    На завершення заходу працівники книгозбірні пригостили присутніх яблуками та грушами з бібліотечного саду, оскільки ще в давнину існував звичай пригощати плодами не тільки рідних, а й усіх оточуючих.

    Родзинкою заходу став яблучний пиріг, який приготували бібліотекарки.

    Серпень багатий на свята. Тож хай вони принесуть у кожну родину злагоду, добро та достаток.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше