• Писемність наша, українська мова – життя духовного основа

    Писемність наша, українська мова – життя духовного основа Писемність наша, українська мова – життя духовного основа Писемність наша, українська мова – життя духовного основа Писемність наша, українська мова – життя духовного основа

    Напередодні Дня української писемності та мови третьокласники БНВК ЗОШ №13 (класовод Загвоздкіна Л.П.) разом із бібліотекарями філії №4 здійснили мовознавчу мандрівку «Писемність наша, українська мова – життя духовного основа». Учасники заходу переглянули змістовну електронну презентацію про виникнення писемності та мови. Це була подорож від перших спроб письма на кам’яних плитах до сучасного, від малюнків та ієрогліфів – до сучасного алфавіту, творцями якого були брати Кирило та Мефодій. Бібліотекар Олена Буяненко розповіла юним читачам про історію виникнення та розвиток української писемності.

    Протягом заходу діти читали вірші відомих поетів про мову, ставили інсценівку «Мова калинова», брали участь у конкурсах «Склади прислів’я» та «Словом можна…», пограли у бібліолото «З торбинки дядечка запитайлика».

    Завідуюча бібліотекою закликала юних читайликів вивчати, любити і шанувати українську мову, бо всі ми – громадяни України, і це наша державна мова.

     

    Ірина Співак, завідуюча бібліотекою БНВК ЗОШ №13.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше