• Чари Купальської ночі

    Чари Купальської ночі Чари Купальської ночі Чари Купальської ночі Чари Купальської ночі Чари Купальської ночі

    «Що цвіте без цвіту?» – це дивна рослина папороті, яка, все ж таки за переказами й легендами, розквітає в ніч на Івана Купала. Той цвіт вказує на дивні скарби, зачаровані нечистою силою, яка їх пильно охороняє. Тому цвіт папороті здобути дуже важко та ще й ризиковано. Але тільки не юним читачам бібліотеки-філії №10, які пройшли безліч випробувань аби знайти скарби.

    Етнографічний квест «У пошуках квітки папороті» складався з декількох етапів.

    На першому етапі, виконуючи команди та користуючись підказками бібліотекаря, учасники знайшли книги, які описують дійство Купальської ночі. Під час другого – пройшли через «бібліотечні лабіринти», відповідаючи на запитання та тримаючи «магічні» кульки.

    Третій етап розпочався з розпізнавання серед друзів «відьмочок» та «вовкулак». Разом з якими цікаво було грати у веселу купальську гру «Відьма» (з книги Братів Капранових «Веселих свят!»).

    На четвертому етапі учасники дійства позмагалися «Чия стрічка краща?», прикрашаючи Купальське дерево. А на п’ятому на дітлахів очікувала гра «Куди я попав?», під час якої потрібно було дати дотепні відповіді на поставлені запитання.

    Під час шостого етапу всі разом намалювали «купальські шедеври», але… цікавим методом – на голові.

    І нарешті на сьомому – знайшли папороть… серед бібліотечних квітів. Всі вирішили, що в ніч на Івана Купала вона обов’язково зацвіте, бо ті скарби, які так шукали, знаходяться саме у бібліотеці і мають назву – «КНИГИ».

    Долучилися до дійства Купальської ночі й старші читач книгозбірні, які під час народознавчої години «Містична ніч на Івана Купала» пригадали традиції святкування. А перегляд фільму режисера Ю.Іллєнка «Вечір на Івана Купала» приніс не тільки задоволення, а й надихнув на виконання купальських пісень.

    Бажаємо всім читачам знайти свою квітку папороті!

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше