• Особливий «смак» дитинства

    Особливий «смак» дитинства Особливий «смак» дитинства Особливий «смак» дитинства

    Щоб зустрітися з книгою не потрібно ні дат, ні подій. Діти приходять у бібліотеку взяти книгу, отримати інформацію та позитивні враження. Але раз на рік, у березні, є особливий тиждень – «Всеукраїнський тиждень дитячого читання», присвячений дитині й книзі. Таку подію маленькічитачі чекають з нетерпінням.

    19 березня до бібліотеки-філії №10 веселою гамірною юрбою, з весняним настроєм, завітали читачі-учні 3-Б класу БЗШ №5 (класовод Шульгіна Ю.В.).

    Тиждень дитячого читання розпочався літературним пінг-понгом «Жила-була казка». Для «розігріву» організували бліц-турнір «Казкова розминка», який перейшов у справжнісіньку гру «Пінг-понг». Найцікавішим виявилося завдання «Із магічної скриньки», під час якого учасники на швидкість складали казку з пазлів.

    За допомогою енциклопедії «Казкові істоти» та книги «Чарівний світ ельфів та фей» дітлахи розкрили секрети дивовижних створінь. Виявляється, повне ім’я Баби Яги – Яга Ягівна. Вона уславлена ворожка, бо знає мову рослин і тварин. Маленькі чоловічки – гноми, дуже цінують справедливість та працьовитість, а якщо ти хвалько чи обманюєш – гном тобі не друг. Дідусь Водяник загалом добрий, але полюбляє бешкетувати – рвати рибальські сіті, розполохувати рибу. Незважаючи на те, що Кікімора болотна харчується самими мухоморами та блідими поганками, вона умудряється прожити до 200 років. А страшні дракони віком до 50 років вважаються малюками, тому залишаються під опікою батьків.

    Феї, джини, привиди, русалки, тролі… такі загадкові та непередбачувані… Вони існують, тільки Бабая вигадали дорослі, яким ліньки своїм дітям почитати на ніч казку. Дорослі, це правда?

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше