• “EXPECTANCY” – ОЧІКУВАННЯ...

    “EXPECTANCY” – ОЧІКУВАННЯ... “EXPECTANCY” – ОЧІКУВАННЯ... “EXPECTANCY” – ОЧІКУВАННЯ... “EXPECTANCY” – ОЧІКУВАННЯ...

    19 жовтня в читальній залі центральної міської бібліотеки відбулася надзвичайно цікава подія – до книгозбірні із презентацією своєї нової збірки "Колядиво” завітав поет, радіо- та телеведучий, піаніст-імпровізатор, диякон Свято-Юріївської парафії УПЦ КП Роман Коляда.

    Пан Роман – непересічна, талановита людина, автор п’яти поетичних збірок, чотирьох сольних фортепіанних альбомів та чисельних теле- та радіо проектів: "Український вимір”, "Двадцять миттєвостей Незалежності”, "Історія Християнської Церкви”.

    У складі творчої групи проекту НРКУ "Двадцять миттєвостей Незалежності” Роман Коляда відзначений премією ім. І.Франка та є номінантом на здобуття Шевченківської премії у складі творчої групи проекту НРКУ "Історія Християнської Церкви”.

    Сам пан Роман пише про свої творчі пошуки наступне: "Останнім часом життя набирає таких темпів, що, здається, не лише голова – весь світ іде обертом. І все б нічого, але ці сучасні швидкості якось надто часто пов’язані з метушнею у замкненому колі "робота – дім –робота – сон – робота – робо-та”... Відтак потрібні хвилі тиші, хвилини випадіння із – потрібні паузи, наповнені прозорою водою не-чекання. Бо де зникають сподівання – там є можливість бачити ясніше…”

    До Білої Церкви поет завітав разом із ілюстратором своєї книги художницею- каліграфістом Ольгою Верменич.

    Неповторні мелодії з останнього фортепіанного альбому "EXPECTANCY”, що в перекладі означає "Очікування” у авторському виконанні, чаруючий голос поета, дивовижні, метафоричні вірші, народження живописних образів – все це почули і побачили учасники перфоменсу "Живі літери та Жива Музика”.

    Хотілося заплющити очі та податися за цією музикою, наче перегортаючи сторінки власного життя, розчинитися у віршах, плакати, сміятися, сподіватися, що все зміниться на краще...обов’язково...

    Презентація книги "Колядиво” відбувалася у форматі "Музика + Поезія + Каліграфія” та, на мою думку, + надзвичайно цікава людина, залюблена у музику та слово, щиро даруюча свій талант усім, хто хоче і може почути та відчути...

    Зустріч закінчилася автограф-сесією та чисельними запитаннями від поціновувачів творчості пана Романа, а наступного дня в мережі з’явилося фото заходу із підписом поета: "Як виглядає авторське щастя? А отак )”.

     

    Олена Бульда.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше