• Забуттю не підлягає

    Забуттю не підлягає Забуттю не підлягає Забуттю не підлягає Забуттю не підлягає

    Щорічно, у третю неділю травня вся Україна вшановує пам’ять жертв політичних репресій. У жорсткі часи тоталітарного режиму та Великого Терору жертвами репресій стали понад 2,5 мільйони людей, серед яких близько 40 тисяч становлять українці.
    З метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій, привернення уваги школярів до трагічних подій історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, виховання патріотизму бібліотеки-філіали №9 та №5 провели історичну годину «Слово правди і свободи, слово гідності і честі» для восьмикласників БЗШ №6 та СПМШ №16.
    Короткий екскурс в історію зробили завідувачки бібліотек філій Катерина Волинець та Мирослава Пациаді. На заході звучала поезія репресованих поетів: Василя Стуса, Леоніда Сапи, Миколи Руденка. Школярі дізналися багато нового про поетів Розстріляного відродження та політичних в’язнів. Увазі учасників заходу була представлена книжкова виставка «У жорнах репресій» та мультимедійні презентації "Розстріляне відродження” і "Злочин без кари. Биківня”.
    Підлітків вразила інформація про місця масових захоронень, таких як Дем’янів лаз, Рутченкове поле та меморіальний комплекс «Биківнянські могили».
    Зібрання завершили вшануванням пам’яті всіх закатованих хвилиною мовчання.
    Ця трагедія ніколи не повинна повторитися. Це наша історія. Ми не маємо права забути, ми повинні пам’ятати, яку страшну трагедію довелося пережити багатостраждальному українському народові на шляху до незалежності.

    Мирослава Пациаді.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше