• Школярі БСШ №1 зустрілися з волонтерами і капеланом

    Школярі БСШ №1 зустрілися з  волонтерами і капеланом Школярі БСШ №1 зустрілися з  волонтерами і капеланом Школярі БСШ №1 зустрілися з  волонтерами і капеланом Школярі БСШ №1 зустрілися з  волонтерами і капеланом

     Старшокласники БСШ №1 прийшли поспілкуватися з представниками волонтерської групи «Час змін» та капеланом Василем Маляренком в читальний зал центральної міської бібліотеки Білої Церкви. У вступному слові її завідуюча Людмила Чупак навела статистику збору гуманітарної допомоги, яку організували працівники бібліотеки. Лише грошей було зібрано в 2016 році 11000 гривень, а за чотири місяці поточного більше ніж 4000 гривень і це не враховуючи інших матеріальних цінностей.

    Замість запланованих 40 хвилин учні близько години слухали розповідь гостей. Координатор волонтерської групи «Час змін» Костянтин Климчук розказав про події на фронті зими і весни 2017 року, про доставлену допомогу, її характеристики. Особливу увагу привертали фото- і відеокадри з передових позицій рідної 72-ї ОМБР.

    Велике враження на них справили розбиті будинки, вирви від мін та снарядів, а також відеорозповідь одного із взводних про бої на промзоні Авдіївки та найманців, так званих «іхтамнєтов». Волонтер передав в зал бляшанку з-під м’ясних консервів з написом "не для продажу”, які споживають у військах Російської Федерації виробництва одного із московських м’ясокомбінатів. Після того, як всі учні змогли роздивитися російський «продукт», волонтер передав бляшанку в музей бібліотеки.

    Капелан Першого Українського Батальйону Військових Капеланів Василь Маляренко познайомив учнів з поняттям «капелан», розказав хто входить до особового складу цього душпастирського підрозділу. Потім пригадав місця, де йому довелося виконувати свою місію. А географія у капеланства широка – від колишнього курорту на березі Азовського моря і до вугільних шахт Луганщини. Пригадав Василь Маляренко і про Господній захист українського воїнства, показував наслідки обстрілу легендарної «промки».

    Такі зустрічі вчать юних українців цінувати здобутки держави, бути вільними і хоробрими, а також показують те, що чужинська рука залазить в українську «кишеню» зовсім не для того, щоб щось туди покласти, а сіє смерть.

    Тетяна Виговська.

    Інформація з сайту «Час Змін Інформ» http://www.chaszmin.info/%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%80%D1%96-%D0%B1%D1%96%D0%BB%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%96%D0%B2%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D1%97-%D0%B7%D0%BE%D1%88-%E2%84%961-%D0%B7%D1%83%D1%81%D1%82%D1%80%D1%96/.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше