• Бібліотечний «Майстер-шеф»

    Бібліотечний «Майстер-шеф» Бібліотечний «Майстер-шеф» Бібліотечний «Майстер-шеф» Бібліотечний «Майстер-шеф» Бібліотечний «Майстер-шеф»

    Їжа є джерелом енергії, без якого життя неможливе. Важливою складовою загальної культури людини, запорукою її здоров’я, краси, довголіття є культура харчування.

    Українці, як відомо, люблять посмакувати, тому і маємо чудову оригінальну кухню, створену віками і століттями. Про уміння смачно готувати, гарно оформлювати страви йшла мова в День кулінарних рецептів «Бібліотечний Майстер-шеф» у бібліотеці-філіалі №10.

    Для відвідувачів були оформлені виставки «Починаємо куховарити» (дитячий абонемент), «Кулінарні шедеври» (абонемент для дорослих), «Усі секрети кулінарії» та «Народна кулінарія українців» (читальний зал), біля яких бібліотекарі провели огляд матеріалів. А ще, читачам, як маленьким, так і дорослим, сподобався кулінарний вінегрет «Кумедні факти про їжу», огляд цікавинок про окремі страви різних країн світу. «Відкрили» заново читачі і безсмертну поему «Енеїда» Івана Котляревського, де автор, що добре знався на національній кухні, зробив суто українські страви надбанням Європи. Не вірите? Перечитайте «Енеїду»!

    Читачі взяли активну участь у вікторинах«Знавці української кухні» (діти) та «Кулінарна вікторина для найкращих господинь» (дорослі).

    Справжньою окрасою Дня став майстер-клас від викладача-методиста Вищого професійного училища сервісу та дизайну Любові Іванівни Грабовської та студентки ІІІ курсу Ірини Коломієць з естетичного оформлення страв. Огірок, морквина, яблуко, яйце, редис у вмілих руках майстрині, як у казці, перетворювались на троянду, лілію, листочки-завиточки… Аж їсти захотілося! Та це було не все…

    Карвінг – мистецтво художнього вирізання з овочів та фруктів до нас дійшло не так давно, хоча в Японії та Китаї з ним знайомі ще з ХІІІ століття, а в Таїланді карвінгу навчаються у школах з 11 років. Захопленню від виготовлених прикрас зі звичайної картоплі не було меж. До того ж, Любов Іванівна познайомила присутніх з історією багатьох кулінарних рецептів.

    В цей день бібліотекарі із задоволенням пригощали відвідувачів смаколиками.

    Спостерігаючи за незвичайним дійством, на думку прийшли слова Фрідріха Дюренматта: «Високе кулінарне мистецтво – єдина здібність людини, про яку не можна сказати нічого поганого».

     

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше