• Шевченко живе в кожному з нас

    Шевченко живе в кожному з нас Шевченко живе в кожному з нас Шевченко живе в кожному з нас Шевченко живе в кожному з нас Шевченко живе в кожному з нас

    Чимало наших співвітчизників прославили ім’я України своєю творчою працею як у рідній землі, так і по всьому світу.

    Та є серед українців постаті, велич яких не може поміститися у рамки національного буття. Їх називають пророками, людьми народженими згори. Господь обдарував нас такими велетами, як Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка.

    В історії України ще не було людини, що зробила б такий велетенський вплив на уми і серця своїх співвітчизників.

    Тарас Шевченко не був політиком, не був полководцем, але його слово змобілізувало сотні полків, дивізій, цілі армії, підняло до збройної боротьби мільйони українців, здобуло не одну визначну перемогу на полі бою. Він не був проповідником, та своєю щирою вірою в Бога, гарячими віршами-молитвами надихає нас, оберігає від негараздів і бід.

    Ось уже 28-й рік Центральна бібліотека проводить конкурс читців-декламаторів "Кобзарева зоря”. 6 березня читальна зала розквітла яскравими вишиванками, красивими віночками, привітними усмішками юних читачів.

    Компетентне журі на чолі з журналістом, волонтером, головою міськрайонного об’єднання ВУТ "Просвіта” ім. Т.Г.Шевченка Костянтином Климчуком оцінювало художній рівень виконавчої майстерності учасників за такими критеріями: дикція, виразність, сценічна культура, костюм, артистизм виконання, музичне оформлення.

    Володарем Гран-прі стала Анастасія Василюк, учениця БНВО Гімназія №1, читачка центральної міської бібліотеки.

    Серед учнів 9-11 класів перше місце виборов Володимир Дзядевич, учень БСШ №1, читач бібліотеки №1 для дітей.

    Друге місце розділили: Олександра Барсток (БЗШ №18), Станіслав Старинський (БНВО "Ліцей − Мала академія наук”), Аліна Селіванова (ЦТДЮ "Соняшник”).

    Третє місце посіли: Дар’я Олійник (БЗШ №7), Владислава Ткаченко (БЗШ №6) та читачі центральної бібліотеки Тарас Староконь (БНВО "Ліцей − Мала академія наук”), Анастасія Шевченко (БНВО Гімназія №1).

    Серед студентів переможцем став Олександр Вітюк, вихованець ДНЗ "Білоцерківське професійно-технічне училище” ім. П.Р. Поповича.

    Друге місце розділили студентки гуманітарно-педагогічного коледжу Ольга Яценко і Анна Борисенко, які майстерно прочитали уривок з поеми "Марина”.

    Третє місце дісталося також студентці гуманітарно-педагогічного коледжу Альоні Філяєвій.

    Всі переможці отримали дипломи і цінні призи від спонсорів: міськрайонного об’єднання ВУТ "Просвіта” ім. Т.Г.Шевченка, благодійного фонду "Час змін”, міської організації ВО "Свобода”, депутата міської ради Олени Шевченко, міської ЦБС, академічного обласного музично-драматичного театру ім. П.Саксаганського і міського осередку ВМГО "Молода Просвіта”.

    Конкурсанти та всі присутні мали змогу ознайомитися із прекрасними виданнями, представленими на книжковій виставці "Шевченко понад часом”, яку підготували бібліотекарі ЦБ.

    Конкурс значно збагатить життя і зігріє серця юних конкурсантів, надихатиме на добрі справи.

    Олена Стельмах.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше